El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcalde de Terrassa, pregoner de la Fira Modernista d'Alcoi

La Fira Modernista de Terrassa és de les més conegudes i consolidades, amb 16 edicions celebrades

Alfredo Vega, des de fa poc alcalde de Terrassa, és l'encarregat de donar el tret d'eixida a la Fira Modernista d'Alcoi. Serà aquest divendres 21 de setembre a les 19 hores a la plaça de l'Ajuntament.

El fet de triar l'alcalde de Terrassa no és casual, sinó un gest per a destacar la relació entre els dos municipis. Des de la regidoria de turisme expliquen que "l'elecció de la ciutat del Vallès Occidental respon d'una banda, als importants vincles històrics, comercials i industrials, que unien Alcoi i Terrassa en l'època modernista". A més a més, la Fira Modernista de Terrassa ha sigut un referent per a la d'Alcoi, de fet la capital de l'Alcoià va ser la primera ciutat de fora de Catalunya en participar en aquesta fira.

No és tan sols la Fira Modernista la que uneix aquests dos municipis, sinó que com recorden des de la regidoria, també comparteixen presència en entitats com l'ACTE, l'Associació de col·lectivitats tèxtils europees; o en xarxes com INNPULSO o la de Ciutats Educadores.

La regidora de turisme, Lorenza Zamorano, diu que "compartim amb Terrassa dos trets diferencials que són sinònim d'èxit: un teixit associatiu actiu, divers i molt emprenedor, i un meravellós patrimoni modernista que cal reivindicar i mostrar orgullosos al món per a convertir-lo en atractiu turístic". Zamorano es mostra convençuda que "serà un gran pregó que ajudarà a unir si cal més, a les nostres ciutats".

Alfredo Vega és alcalde de Terrassa pel PSC des del passat mes de desembre del 2017. Però des del 2007 ha format part del consistori terrassenc com a primer tinent d'alcalde, o en regidories com ara esports, aigua, serveis a les persones o hisenda. Va nàixer a Motos, Guadalajara, i és llicenciat en geografia i història.