El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcalde, Jordi Martínez, Natxo Gómez i el cap de policia, denunciats per presumpta prevaricació

L'alcalde d'Alcoi, Antoni Francés, ha confirmat a ARAMULTIMÈDIA que el sindicat SIPOL l'ha denunciat a ell, als regidors Jordi Martínez, Natxo Gómez i al cap de la Policia, José Luis Guerrero, per un presumpte delicte de prevaricació. La denúncia l'han presentada als jutjats d'Alcoi i té a vore amb el nomenament de l'actual cap, qui segons membres del sindicat, està posat a dit. Al parer de SIPOL, ocupa el lloc per adscripció provisional, que el conveni diu que pot estar com a màxim sis mesos, però està des de 2012. Toni Francés ha dit que se sent tranquil perquè pensa que aquesta denúncia és idèntica a la de fa uns anys contra ell mateix i pel mateix assumpte. En aquell moment fou arxivada.

L'alcalde d'Alcoi, Antoni Francés, ha confirmat a ARAMULTIMÈDIA que el sindicat SIPOL l'ha denunciat a ell, als regidors Jordi Martínez, Natxo Gómez i al cap de la Policia, José Luis Guerrero, per un presumpte delicte de prevaricació. La denúncia l'han presentada als jutjats d'Alcoi i té a vore amb el nomenament de l'actual cap, qui segons membres del sindicat, està posat a dit. Al parer de SIPOL, ocupa el lloc per adscripció provisional, que el conveni diu que pot estar com a màxim sis mesos, però està des de 2012. Toni Francés ha dit que se sent tranquil perquè pensa que aquesta denúncia és idèntica a la de fa uns anys contra ell mateix i pel mateix assumpte. En aquell moment fou arxivada.

La denúncia la van presentar el 10 de febrer als jutjats d'Alcoi i és -segons l'alcalde- idèntica a la que fa anys, els mateixos policies van dur davant la Fiscalia d'Alacant. En aquella ocasió, la van desestimar en entendre que el conducte idoni per a elevar aquestes queixes no era el penal i sí l'administratiu dins l'Ajuntament. És per això pel què els regidors i l'alcalde estan tranquils, perquè pensen que la denúncia no prosperarà. Segons Antoni Francés, "el que persegueixen és notorietat als mitjans de comunicació, perquè saben ben bé que no hi ha res darrere d'aquesta situació".

En qualsevol cas, el cert és que dilluns 10 de febrer, la denúncia va entrar als jutjats d'Alcoi adreçada a l'alcalde, a Jordi Martínez i a l'actual regidor de Policia, Natxo Gómez. El motiu, un presumpte delicte de prevaricació pel nomenament de l'actual cap de la Policia, José Luis Guerrero. Representants de SIPOL han informat ARAMULTIMÈDIA que "Guerrero està posat a dit al càrrec, i que el seu nomenament es va fer en 2012 per adscripció provisional. Això implica que només hauria d'estar -segons el conveni- sis mesos i no el més d'un any que porta". El sindicat va més enllà i denuncia que l'altre intendent, que sí va accedir al lloc de responsabilitat per oposició, "està totalment anul·lat de les seues funcions".

Guerra interna

Els dos sindicats immersos en la guerra de la policia, SIPOL i SPPLB s'acusen mútuament de joc brut. SIPOL diu que a molts dels seus afiliats els han aplicat expedients de manera arbitrària. Segons la font d'AM, "hi ha un agent suspés 4 mesos de sou perquè dóna classes particulars, i qui ha aplicat eixe expedient també dona classes tot i que no pot perquè és un alt càrrec". SPPLB ha respost en dir que denuncie aquestes situacions als llocs pertinents.

El cert és que el foc creuat i la divisió interna al cos policial és més que evident i sagnant per als interessos dels ciutadans perquè cal no oblidar que es tracta d'una funció pública sufragada amb diners dels impostos dels alcoians i alcoianes.

Segons l'alcalde, no prosperarà perquè és idèntica a la de fa anys que fiscalia va rebutjar