El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcaldessa de Cocentaina decideix que els 3 pubs puguen obrir igual que una cafeteria

Mireia Estepa / AM

,Mireia Estepa assegura que ha pres aquesta decisió "després d'intentar-ho per moltes i diferents parts a escala autonòmica perquè entengueren que açò és una mesura excepcional".

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, ha anunciat que de forma excepcional i temporal els pubs de Cocentaina seran considerats com cafeteries amb les mateixes condicions d'obertura. Els propietaris dels 3 pubs de la Vila Comtal hauran de firma una declaració responsable i a partir d'ahí ja podran obrir les portes. Estepa assegura que ha pres aquesta decisió "després d'intentar-ho per moltes i diferents parts a escala autonòmica perquè entengueren que açò és una mesura excepcional".

L'alcaldessa socialista sosté prendre aquesta decisió "no és fàcil" i que "les seues llicències són de pub i anem a interpretar que temporalment van a complir amb els mateixos criteris que té una llicència de cafeteria perquè ells ens signaran una declaració responsable". Assegura que "per tal d'evitar que els pubs perden diners, decidisc assumir la responsabilitat d'aquesta mesura temporal i molt excepcional".


Mireia Estepa també és molt clara amb qui se salte les normatives: "Quan la policia veja algun tipus d'incompliment, es tancarà eixe pub". També demana compromís a propietaris i sobretot a clients.


Mesures per obrir
Els pubs es 'converteixen' de forma excepcional en cafeteries. Mireia Estepa recorda les mesures per tal d'obrir les portes: podran tindre oberta la terrassa i el seu interior sempre que garantisquen la distància física d'1,5 metres entre taules. Les taules seran de màxim 10 persones i es permetrà l'accés a l'interior de l'establiment i el servei en barra sempre que la distància física entre clients o grups de clients siga d'1,5 metres.


A més, hauran de tancar a la 1 de la matinada i no permetre accés a clients a partir de les 12 de la nit. Per descomptat no es podrà fumar a les terrasses i la música no podrà superar els 70 decibels.