El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcaldessa de Muro es disculpa per l'enfrontament amb la policia local

Cerdá, alcaldessa de Muro
Des dels sindicats policials accepten les disculpes i confien que l'ambient es calme en les pròximes setmanes

La relació entre policia local i consistori murer és complicada, amb una negociació oberta per les condicions laborals. Però aquest 1 d'octubre la tensió va arribar al carrer, i l'alcaldessa es va enfrontar a un grup d'agents de la policia quan retiraven vehicles i posaven multes. L'alcaldessa Jacquelin Cerdà s'ha disculpat públicament per la situació, i els sindicats confien que l'ambient es relaxe en les pròximes setmanes per a poder reprendre les negociacions

Sembla que la tensió dels últims dies a Muro, després de l'enfrontament entre alcaldessa i policia local, està rebaixant-se un poc. Tot després que l'alcaldessa Jacquelin Cerdá haja mostrat les seues disculpes de manera pública al cos policial.

Els sindicats policials SPPLB i SIPOL, juntament amb el CSIF, denuncien en un comunicat conjunt l'actitud de l'alcaldessa el passat dia 1 d'octubre, en plena fira gastronòmica. Segons expliquen, els agents reben l'avís de veïns i Guàrdia Civil perquè en el carrer Ausiàs March hi havia diversos vehicles mal estacionats que impedeixen una correcta circulació. La policia local acudeix al lloc, i comença a avisar a conductors perquè retiren els vehicles. Cal tindre en compte que molts vehicles eren de visitants a la fira gastronòmica i en eixe moment no se'ls pot localitzar, així que la policia comença a imposar sancions per tal de requerir a la grua que vinga a retirar cotxes.

És en aquest moment quan l'alcaldessa, acompanyada de la regidora de policia, apareix en el lloc i es produeix el xoc, ja que recrimina els agents l'actuació que estan fent. Des dels sindicats diuen que no volen reproduir les paraules de l'alcaldessa per ètica, però asseguren que es tractava d'una actitud ofensiva, "es comportava de manera incomprensible, i cridava l'atenció dels veïns perquè atengueren en la seua desencertada conducta". Els acusa d'incrementar les denúncies per a pressionar dins de la negociació que tenen oberta, extrem que des dels sindicats neguen. En el comunicat, el SPPBL, el SIPOL i el CSIF lamenten que s'haja exposat els agents a "una situació incòmoda, incomprensible i humiliant, desautoritzant-los i recriminant la seua actuació, totalment legal, davant els ciutadans".

Els sindicats policials han demanat una disculpa pública, que no ha tardat a arribar. En un comunicat del consistori, tant l'alcaldessa Jacquelin Cerdà com la regidora de policia mostren una disculpa tant als agents afectats com a tot el cos de la policia local. "Que els nervis, per la situació de tensió que ve donant-se a Muro, en els últims temps, per les reivindicacions que la Policia Local està portant a terme, va ser el detonant que va desembocar en una situació molt tensa, i en un intercanvi verbal desafortunat. També comentar que en cap moment volem deslegitimar l'actuació dels agents, que no va haver intenció d'humiliar-los, i que es va intentar que els veïns presents no s'enfrontaren amb ells". Això si, reconeix que a la zona hi ha un problema de trànsit perquè canvia la vorera en la qual es pot aparcar cada cert temps, que sumat a les aglomeracions per la fira han agreujat el problema.

Des dels sindicats accepten les disculpes, però demanen a l'alcaldessa que no confonga "l'exercici de les funcions legals dels funcionaris públics amb reclamacions d'indole laboral que han realitzat com a col·lectiu". Confien que en les pròximes setmanes es puguen reunir i reprendre les negociacions "en un ambient més calmat".