El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcoià Adrià Sempere, candidat per tercera vegada als premis Goya

Adrià Sempere durant el rodatge d'Atrevimiento

La candidatura d'enguany a millor so per 'Atrevimiento', se suma a la que va aconseguir en 2015 per la pel·lícula 'Operasiones Espesiales', i la de 2017 pel documental 'Proyecto USA'.

 

Pocs alcoians poden presumir d'haver sigut candidats als premis Goya fins a tres voltes durant els últims 6 anys. Aquest és el cas d'Adrià Sempere, qui repeteix candidatura als Goya de 2020 en la categoria de millor so per la pel·lícula 'Atrevimiento', rodada en Alcoi l'any 2016.

És de fet la tercera candidatura que Sempere aconsegueix en el certamen més important de cine espanyol, després de la candidatura en 2015 per la pel·lícula 'Operasiones Espesiales', i en 2017 pel documental 'Proyecto USA', totes dues en la categoria de millor so.

La candidatura és el pas previ a la nominació, i cal dir que 'Atrevimiento' ho tindrà difícil per a ser inclosa entre les 5 millors -que es donaran a coneixer el 2 de desembre-, ja que ha de competir amb altres 139 pel·lícules, les millors en el panorama nacional i amb pressupostos molt superiors al d''Atrevimiento'. "Ací l'important és que el teu nou aparega entre els millors del cine espanyol" reconeix Adrià, qui parla de com va ser el rodatge: "Fou frenètic, amb pocs dies de rodatge, quasi tot en interior i en un mateix emplaçament".

'Atrevimiento' es va rodar durant juliol de 2016 en Alcoi, fonamentalment a l'interior de l'antiga escola industrial del Viaducte, encara que també en alguns altres emplaçaments exteriors. En el rodatge van participar diferents extres naturals d'Alcoi, així com altres en tasques d'ajudant de producció, com ara Maria Gutiérrez, companya d'ARAMULTIMÈDIA.

La cinta dirigida per Fernando Alonso y Frías, conta la història d'un equip de rodatge cinematogràfic en les instal·lacions d'una antiga universitat ja en desús, on els problemes i les desavinences entre l'equip fan que la tensió arribe fins a cotes altíssimes. En total, la cinta suma 14 candidatures, entre elles a millor pel·lícula, guió original i direcció novell.

Equip de rodatge d''Atrevimiento'.

Una carrera marcada pel so

Adrià Sempere treballa actualment com a tècnic de so en el Teatre Calderón, encara que compagina aquesta tasca amb incursions en el món de la música i la cinematografia. Més enllà de ser percussionista, ha treballat per a bandes tan reconegudes com 'Júlia', amb qui va guanyar el reconeixement a millor producció en els premis Ovidi 2017.

En l'apartat cinematogràfic també ha sigut responsable de so de nombrosos curtmetratges, alguns d'abast internacional, com ara 'Heads will roll', amb estreles de Hollywood al seu elenc com la del nord-americà Tony Todd.