El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcoià és la quarta comarca del País Valencià amb menor taxa de risc de pobresa

Vista general d'Alcoi, capital de l'Alcoià.

L'última dada referent a la taxa de risc de pobresa situa a la comarca de l'Alcoià per baix de les mitjanes provincial, que s'eleva fins al 26,6%, i la del País Valencià, que se situa en el 22,9%.

Segons els indicadors de pobresa dins del Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana corresponents a 2012, la comarca de l'Alcoià es trobava en el tercer lloc de la província i en el 21 de tot el País Valencià amb menor taxa de risc de pobresa. En percentatges, la taxa ha baixat a la nostra comarca del 21,4% al 18,5% en els darrers 5 anys.

L'última dada referent a la taxa de risc de pobresa situa a la comarca de l'Alcoià per baix de les mitjanes provincial, que s'eleva fins al 26,6%, i la del País Valencià, que se situa en el 22,9%. La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, destaca que "en la millora de la taxa de pobresa ha incidit el fet que hi haja més persones treballant, perquè s'ha donat un descens de l'atur, però també cal tindre en compte les polítiques socials que hem dut a terme per part del govern socialista".

Aroa Mira recorda que quan el PSPV va accedir al govern local "el PP havia pressupostat 160.000 euros per a 2011 i en mig any havien gastat tots els diners previstos, per la qual cosa ens vam trobar que no quedava res per a ajudes d'emergència". Explica que a partir d'aquest moment els socialistes van començar a "treballar per a augmentar les partides, arribant a més de 450.000 euros a l'any en ajudes d'emergència".