El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcoià i el Comtat mantenen una incidència acumulada fora de risc amb 10 casos per cada 100.000 habitants

Els alcaldes d'Ibi, Castalla i Onil visiten el punt de vacunació d'Ibi que iniciarà l'activitat aquesta vesprada i atendrà els veïns dels tres municipis.

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 25 de maig, al Departament de Salut d'Alcoi sumem un total de 13.446 casos des de l'inici de la pandèmia, 14 detectats en l'última quinzena. La xifra de morts continua estable en 416.
 

Continuem sumant casos però de manera reduïda, així que tot i que la incidència incrementa un poc, la mantenim fora de risc. A Penàguila la incidència torna a ser 0 després que Sanitat haja retirat l'últim cas detectat.

Els nous casos detectats a les comarques, i sempre segons les xifres oficials que ofereix Sanitat, són 6: 2 a Alcoi, 2 a Castalla, 1 a Banyeres de Mariola i 1 a Onil. Són, amb Ibi que no suma casos nous però sí que té en l'última quinzena, els únics cinc municipis de les comarques amb incidència. I la més alta la tenim ara mateix a Castalla amb 38 casos per cada 100.000 habitants.

Cal destacar que a Penàguila estan totalment nets, després que Sanitat haja retirat de la llista el positiu que s'havia donat fa una setmana.

A tot el departament de salut, la incidència acumulada en els últims catorze dies és de 10 casos per cada 100.000 habitants.

Mentrestant la vacunació continua, amb quasi el 40 per cent dels valencians amb, almenys, una dosi. Aquesta vesprada a partir de les 15 hores també s'activa el nou punt de vacunació a Ibi, que incrementarà el ritme a les nostres comarques. Ara mateix es vacuna a les persones majors de 50 anys, i a partir del 15 de juny es preveu que s'inicie la vacunació per als majors de 40.

Últims quinze dies de toc de queda

Des d'aquest dilluns 24 de maig i fins al pròxim dilluns 7 de juny s'ha establit un nou toc de queda, des de la 1 de la matinada fins a les 6 del matí. Però si les xifres d'incidència a la Comunitat Valenciana continuen estables, el president Ximo Puig ja ha anunciat que serà l'última quinzena amb restricció de mobilitat nocturna: "la decisió de reduir la mobilitat ha sigut un instrument decisiu per a salvar vides i contindre la pandèmia, però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem enrere el toc de queda".

 

Pel que fa a la resta de mesures actives actualment, els bars poden tancar a les 00.30 hores; i s'amplia l'aforament en celebracions i activitats culturals, esportives o socials, fins al 75 per cent. En espais tancats es marca el màxim de 3.000 persones, i en espais oberts 4.000, però amb sectors diferenciats de 1.000 persones.