El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcoià i el Comtat mantenen xifres d'incidència de coronavirus fora de risc

Imatge de recurs

Segons l''actualització feta per Sanitat aquest 21 de maig, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 13.441 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 12 d'ells recents de l'última quinzena. Mantenim estable la xifra de morts en 416 persones.

Hem sumat aquesta setmana 5 nous positius, i incrementa molt lleugerament la incidència d'Alcoi, Castalla i Banyeres de Mariola. Tot i els nous casos, el departament continua amb xifres fora de risc: 8 casos per cada 100.000 habitants.

Alcoi ha registrat 2 nous casos aquesta setmana, i Castalla, Ibi i Banyeres de Mariola un cadascun. Amb els nous casos, la incidència acumulada ascendeix lleugerament a tot el departament, dels 6 als 8 casos per cada 100.000 habitants, encara fora de risc.

La incidència acumulada als municipis (casos per cada 100.000 habitants en tots els casos) queda així: Castalla 28, Banyeres 14, Alcoi 10 i Ibi 4. A Penàguila encara es manté una alta incidència per un cas registrat la setmana passada, però és alta en proporció a la baixa població del municipi. I la resta de pobles de les comarques continuen nets.

Pel que fa a les vacunes, ja s'ha anunciat que els majors de 30 anys rebran la seua dosi en el mes de juliol, i el president Ximo Puig assegura no hi haurà interrupció en el procés de vacunació durant l'estiu. A més dilluns s'incorporen nous punts de vacunació per agilitzar el procés, en el cas de les nostres comarques obrirà també el poliesportiu d'Ibi. Sanitat també ha anunciat que administrarà Pfizer com a segona dosis als majors de 60 anys, tot i que donarà opció a triar Astrazeneca a qui ho vulga, amb un consentiment informat. Ximo Puig assegura que a la Comunitat Valenciana "tenim una incidència de 29,3 casos per 100.000 habitants i ja fa dos meses que tenim la menor afectació d'Espanya i en risc baix":