El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcoià Nacho Pascual exposarà a Londres després de guanyar un dels premis ITSLIQUID

El col·lectiu Neiro és l'únic espanyol en el llistat de guanyadors, on hi ha presència d'artistes d'Amèrica, Europa o Rússia.

Nacho Pascual és la meitat del col·lectiu Neiro, que amb una peça de videoart sobre els instruments i les ones electromagnètiques han guanyat un dels premis ITSLIQUID. Són l'únic col·lectiu espanyol en el llistat de guanyadors.

El col·lectiu Neiro, format per l'alacantina Laura Cuenca i l'alcoià Nacho Pascual, han estat premiats en el concurs artístic internacional ITSLIQUID, que aquest 2020 ha celebrat la seua setena edició. Aquest concurs vol promocionar l'art contemporani en les seues diferents facetes, i per això atorga fins a 10 premis en diferents categories com pintura, fotografia, escultura, arquitectura o videoart, que és la categoria on ha destacat Neiro. És l'únic artista espanyol en la llista de guanyadors, on tenim presència italiana, anglesa, americana o russa.

Nacho Pascual  i Laura Cuenca, alma  de Neiro

L'obra per la qual Nacho Pascual i Laura Cuenca han optat al premi és " Electromagnetics at an exhibition". Nacho Pascual explica que es tracta d'una "nova concepció aplicada al segle XXI de l'obra homòloga del compositor Modest Mussorgky, on els instruments musicals passen a ser els aparells que produeixen ones electromagnètiques. L'estructura visual és una simbiosi entre edició i imatges generades per ordinador". I el premi és participar en l'Exposició Internacional CANVAS de Londres el pròxim mes d'octubre.