El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’alcoiana Anna Miró inaugura una exposició sobre quimonos al Museu de la Seda de València

Inauguració / Museu de la Seda

Fins a febrer es podrà contemplar la mostra 

32 quimonos formen l’exposició ‘Quimono. De la tradició a la moda’. Aquesta mostra ha sigut possible al Kimono Club València. D’aquesta associació és secretaria l’alcoiana Anna Miró.

El Museu de la Seda de València acull l’exposició sobre quimonos. Aquesta mostra, també amb caire alcoià, ha impressionat a la comunitat nipona, ja que a la inauguració ha assistit el representant del cònsol del Japò en Barcelona, Yusuke Matsumoto. La mostra es podrà contemplar fins a febrer al museu ubicat al Carrer de l’Hospital, al centre de la capital del Túria.


L’exposició


La Sala de la Pometa està dedicada als quimonos de diari i ocasions especials, com a graduacions escolars, la cerimònia del te o eixides familiars. La Capella de Sant Jerònim acull els quimonos cerimonials i formals, on destaca un vestit de núvia, envoltat d'altres peces pròpies dels familiars de la novia i convidades.

Una altra és la Sala de la Fama. Aquesta està dedicada a les quatre estacions, amb peces de primavera, estiu, tardor i hivern. Finalment, la sala de les Arts Menors exposa els complements necessaris per a vestir el quimono, des de sandàlies a pintes o fermalls.