El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els bombers treballen en la vesprada d'este dissabte per sufocar un incendi forestal declarat en la zona de l'Orxa, entre El Comtat i la Vall d'Albaida, i en el qual treballen 10 mitjans aèris. Han fixat el foc concretament en terme de la Vall de Gallinera. A les 21:00 continua actiu.

Més informació

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

L'alcoiana 'Elko sistemes d'elevació' és adquirida per l'empresa d'ascensors Zardoya Otis

Un dels panells de botons que fabrica Elko.

Elko Sistemes d'elevació és una empresa dedicada al disseny, fabricació i manteniment d'aparells elevadors. L'empresa es troba enclavada en Alcoi, i disposa d'una òrbita de treball a escala comarcal.

Segons informa Alicanteplaza, el gegant en la fabricació d'ascensors Zardoya Otis ha adquirit la companyia alcoiana Elko Sistemes d'Elevació. L'operació, tancada a principis d'any, s'ha realitzat mitjançant la filial granadina d'Otis, Ascensores Ingar, que ha adquirit el 100% del capital d'Elko i s'ha convertit en el seu administrador únic.

El mitjà alacantí recull que el Registre Mercantil d'Alacant ha rebut el projecte de fusió per a procedir ara a l'absorció de la jove firma alcoiana. Zardoya Otis, amb una facturació propera als 800 milions d'euros, adquireix la modesta empresa alcoiana, que factura mig milió d'euros aproximadament. L'adquisició s'ha tancat mitjançant la filial granadina d'Otis, Ascensores Ingar, que factura 4,5 milions d'euros.

Elko sistemes d'elevació té la seu en el carrer Oliver i fou fundada fa una dècada des del CEEI Alcoi pels emprenedors Cristino Haro i Jorge Oltra. L'empresa dissenya parts d'ascensors, com ara motors d'estalvi energètic, els sistemes electrònics, panells de botons per a les cabines dels ascensors o el sistema de cridada. També ofereix serveis de manteniment, cursets de formació, i també fabrica plataformes i cadires per a gent amb mobilitat reduïda.