El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcoiana Gemma Miralles dirigirà l'obra de teatre 'Historia de una maestra' a l'Arniches d'Alacant

Moment de l'obra / IVC

Es tracta d'un homenatge als i les mestres que van lluitar per educar aquest país en una època de pobresa, ignorància i opressió.

Aquest divendres 30 d'octubre a les 20:30 h, l'escenari del Teatre Arniches d'Alacant serà testimoni de l'obra 'Historia de una maestra, dirigida per l'alcoiana Gemma Miralles. Es tracta d'un homenatge als i les mestres que van lluitar per educar aquest país en una època de pobresa, ignorància i opressió.

Les entrades per veure l'espectacle es poden aconseguir per només 10 euros a aquest enllaç. Gemma Miralles dirigeix l'obra i la valenciana Paula Llorens dona vida a Gabriela López, protagonista de l'obra. A més, Llorens va rebre l'any 2019 el premi a la millor versió dels Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per la seua adaptació al teatre de 'Tirant lo Blanc', singular per la visió femenina que fa d'aquest clàssic.


'Historia de una maestra' endinsa els espectadors en la memòria de Gabriela, en la qual hi habiten els records del seu passat com a mestra. Els seus pensaments portaran el públic a conéixer alguns dels personatges i esdeveniments més importants de l'Espanya del principi del segle XX, com ara el caciquisme, les escoles de les zones rurals, els progressos de l'ensenyament durant la II República, les dues espanyes o els dos bàndols de la Guerra Civil espanyola. Aquest espectacle funciona com un homenatge a totes i tots els mestres que van lluitar per educar aquest país, en una època de pobresa, ignorància i opressió.


La coordinadora de la Direcció Territorial de l'IVC a Alacant, Alicia Garijo, comenta sobre aquest espectacle que "aquesta obra ofereix un retrat dels costums dels pobles espanyols al principi del segle passat, però sobretot és la història d'una dona, la vocació absoluta de la qual és la docència".