El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’alcoiana Maria Àngels Francés, nomenada acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Maria Àngels Francés / Xarxes socials Universitat d'Alacant
  • Amb les noves incorporacions "l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha iniciat el camí de l’equiparació i de la paritat entre homes i dones en el si de la institució per a complir plenament amb la Llei d’Igualtat".
  • Les nostres comarques sumen 4 acadèmics: Verònica Cantó (Cocentaina); Jordi Colomina (Alcoi), Tudi Torró (Ontinyent) i Maria Àngels Francés (Alcoi).

Aquesta setmana, se celebrava la votació per aprovar set de les catorze candidatures presentades per ser acadèmics de l’AVL. La professora alcoiana de la Universitat d’Alacant, Maria Àngels Francés, ha estat una de les triades i engreixa el llistat d'acadèmics de les Comarques.

Maria Ángels Francés és doctora en Filologia Catalana i professora titular en la Universitat d’Alacant, on imparteix docència de matèries lingüístiques, literàries i didàctiques. L'alcoiana se sumarà als acadèmics de les comarques Verònica Cantó (Cocentaina), Jordi Colomina (Alcoi) i Tudi Torró (Ontinyent).

Al Ple presencial convocat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han estat necessàries tres votacions per a poder presentar a les que ja són oficialment noves acadèmiques: Rosa Agost, Àngels Gregori, Maria Josep Marín, Sandra Montserrat, Maria Àngels Francés, Carme Manuel Cuenca i Vicenta Tasa. Totes dones, situació que aconsegueix la paritat entre els membres de la institució.

Aquestes incorporacions prendran possessió dels càrrecs ocupats fins ara per Antoni Ferrando (Benicolet), Albert Hauf, Lluís Meseguer, Eduard Mira, Maribel Guardiola, Emili Casanova (Agullent) i Honorat Ros.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua reconeix a les seues xarxes que tots ells “han desplegat una intensa activitat al llarg dels quasi vint anys de vida de l’AVL”