El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcoiana Patricia Blanquer pren possessió del càrrec de diputada

Patricia Blanquer (centre dreta) junt a la resta de diputats socialistes per Alacant.

La presa de possessió de Blanquer s'ha produït el mateix dia que s'ha anunciat l'adjudicació de les obres de modernització de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva.

La socialista alcoiana Patricia Blanquer ha pres possessió del seu càrrec de diputada durant la jornada de constitució del Congrés aquest 3 de desembre. Blanquer ocuparà un dels 4 escons que el Partit Socialista ha aconseguit per la província d'Alacant, en companyia d'Alejandro Soler, Yolanda Seva i Pedro Duque.

L'alcoiana és diputada des de l'any 2012, quan va substituir a Leire Pajín a l'hemicicle. Des d'aleshores ha revalidat escó en les eleccions de 2016 i 2019. Per a les eleccions del 10N ha concorregut com a segona a la llista del PSOE per la circumscripció de la província d'Alacant, per darrere de Pedro Duque, i com ja fera en les eleccions del passat 2019. La formació ha revalidat el nombre d'escons per Alacant, 4 concretament, però ha perdut una part del seu electorat, poc menys de 20.000 vots, fins a assolir els 239.605 €, un 28,21%.

Modernització de la línia Alcoi-Xàtiva

La presa de possessió de Blanquer s'ha produït el mateix dia que s'ha anunciat l'adjudicació de les obres de modernització de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva. Blanquer ha manifestat la seua satisfacció davant l'anunci, i ha indicat que aquest projecte "ha format part d'un expedient informatiu complex, però que finalment, i abans que acabe l'any, ha estat possible la seua adjudicació amb un contracte de 7 milions d'euros".

És per això que Blanquer considera que l'important és que "com més aviat millor es puga comptar amb una línia més moderna, amb més instal·lacions de seguretat i sobretot unes millors prestacions de serveis per als ciutadans i ciutadanes de les nostres comarques".