El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcoiana Sol Picó rep la Creu de Sant Jordi

Quim Torra i Sol Picó / Generalitat de Catalunya

"Aquest guardó és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya"

La coreògrafa d'Alcoi, Sol Picó, ja compta amb un nou guardó. Es tracta de la 'Creu de Sant Jordi'. Segons la Generalitat de Catalunya, "aquest guardó és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya". Picó ha rebut la distinció de mans de Quim Torra. En 2020 han rebut la Creu de Sant Jordi 29 personalitats i 15 entitats.

La Generalitat de Catalunya ha lliurat la Creu de Sant Jordi a Sol Picó "en reconeixement a l'excel·lència professional i per la seua llarga trajectòria com a ballarina i coreògrafa de dansa contemporània. La seua companyia és una de les més guardonades del nostre país i coneguda arreu del món. En totes les creacions utilitza elements de la cultura popular, amb la qual ha bastit una iconografia pròpia i ofereix un clar exemple de la relació entre mite i memòria, tant individual com col·lectiva".

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagen prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgue aquest guardó a alguna persona, ja siga física o jurídica.