El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcoiana Vicenta Jiménez ja és senadora

Vicenta Jiménez, en el centre, amb els altres dos senadors de POdem, Ferran Martínez i Pilar Lima/Podem
Els tres senadors de Podem reclamaran un finançament just i solidari

Vicenta Jiménez, Ferran Martínez i Pilar Lima són els tres senadors de Podem de la Comunitat Valenciana. Ja han arreplegat les seues credencials i aquest dimarts comencen el seu treball a la Cambra Alta. Alcoi compta en aquesta XII Legislatura amb una representant alcoiana.

Vicenta Jiménez s'estrena en la cambra alta com a senadora de Podem. És una dels tres senadors que ha aconseguit la coalició A la Valenciana en la nostra comunitat, juntament amb Ferrán Martínez, que també entra nou a la cambra alta; i Pilar Lima, l'única que repeteix com a senadora. Tots tres començaran aquest dimarts 19 de juliol el seu camí en el Senat, i asseguren que enceten aquesta XII legislatura amb forces i il·lusió en aconseguir una reforma en profunditat de la cambra alta perquè es convertisca en una "vertadera cambra de representació territorial".

La representant de les nostres comarques, Vicenta Jiménez, assegura que el seu objectiu és aconseguir que el Senat siga útil per als ciutadans. En aquest sentit explica que vol "treballar estretament amb la nostra dent en el territori per atendre als col·lectius i la societat civil alacantina. Com sempre hem afirmat en Podem, sobretot volem i anem a esforçar-nos per dur la veu de la gent a les institucions".

Vienta Jiménez és llicenciada en Filologia Hispànica i professora d'educació secundària des de l'any 1990. Ha sigut activista en diferents col·lectius com el Front Cívic, i actualment forma part del Consell Ciutadà de Podem Alcoi. En les anteriors eleccions del 20 de desembre també es presentava com a senadora però es va quedar a les portes. Per contra, ara en juny, la coalició valenciana ha aconseguit desplaçar els senadors socialistes, i així Vicenta Jiménez s'ha convertit en senadora per la circumscripció d'Alacant. Ara arriba al Senat acompanyada per altres dos senadors de Podem: Ferran Martínez i Pilar Lima.