El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Alferes Cristià entrega a l’Ajuntament una rèplica de la Bandera Gran de Sant Jordi

Esta era la bandera que portava el justícia, la màxima autoritat de la vila, en les processons.

L'acte va consistir en la lectura d'un text escrit per l'expert José Tormo Colomina, que ha realitzat una investigació sobre l'origen de la bandera, la història i les seues característiques. La bandera és més gran i pesada que les que se solia portar a la batalla.

El passat 1 d’abril es va celebrar a l’Ajuntament un acte en el que Joaquín Brotons Aracil, Alferes Cristià de la Filà Creuats, va donar una reproducció de la Bandera Gran de Sant Jordi.

La Bandera Gran de Sant Jordi és l'estendard civil o “de gala” de la ciutat i s'utilitzava per a les processons del dia de Sant Jordi i del Corpus Christi, així com per a totes les celebracions, cerimònies i actes solemnes que tenien lloc en la vila.

A l’acte es va llegir un text escrit per l’expert José Tormo Colomina, qui ha dut a terme la investigació sobre l’origen, la història i les característiques de la bandera. Esta era la bandera que portava el justícia, la màxima autoritat de la vila, en les processons. Es tracta d'una bandera més gran i més pesada que la de camp, que era la que s'emportava a les batalles. Segons els documents, amb total seguretat era rectangular i de proporcions 2x3 metres.

Brotons Aracil va estar acompanyat de la seua família i l’encarregat de llegir el text de Tormo va ser el fill de l’alferes. Està emmarcat dins dels actes culturals de l’any de l’alferecia.