El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alferesia de la Filà Creuats d'Alcoi reuneix 250 persones en una gran festa medieval

L'alferes regalà una espasa a cada cavaller i al Mossén /AM

No faltaren la favorita, Amparo Blasco, el seu fill, Joaquin Brotons,i tots els Cavallers acompanyats de les seues Dames

L'alferes dels Creuats, Ximo Brotons, els seus cavallers i dames i el seu inseparable Mossèn, Victor Hugo Ribes, no afluixen el ritme i acumulen actes i festivals quasi cada setmana. La sintonia és total i les idees inesgotables. Aquest cap de setmana, 250 persones han viscut en primera persona una autèntica festa medieval amb espectacle de cavalls, ball i entrega d'espases.

Els locals de la Filà Gusmans han acollit una gran Festa medieval organitzada per l'alferesia dels Creuats on no ha faltat de res. Per suposat, tots els assistents es van congregar vestits d'època, com toca. La unió i la il.lusió que caracteritza aquest càrrec cristià és més que evident. Així es demostra l'important nombre de congregats i l'emotiva entrega d'una espasa per part de Ximo Brotons a cadascun dels seus cavallers i al Mossèn Torregrossa 2020, Víctor Hugo Ribes.

A banda del complit sopar, la nit estigué amenitzada amb actuacions en directe del grup Legend, que dugué fins a 20 especialistes i 2 cavalls en un espectacle medieval impressionant. El Ballet de Virginia Bolufer també tingué el seu gran moment amb una actuació en la qual participaren 10 ballarines.

Una festa, un acte més on no faltà la família directa de l'alferes, fonamental en el càrrec, que es va allargar fins ben entrada la nit i on no va faltar, segons es llig al menú especial, un licor medieval autòcton conegut com 'aigua negra'.