El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Àlgoralab d'Alcoi presenta les modalitats i cursos per al curs 2018/2019

Àgoralab/Facilitat per l'Ajuntament d'Alcoi

Aquest ja es el 5é any que es realitza

L'oferta formativa d'aquest any 2018/2019 són 5 cursos, 2 de creació de videojocs i 3 de robòtica.

La tecnologia es troba en una evolució constant, per això és important tindre gent que participe amb ella i siga capaç de resoldre tot tipus de problemes o obstacles. Des de fa un temps, a Alcoi se celebra un taller tecnològic, que a aquest curs 2018/2019 es realitzaria la 5a edició, on els principals protagonistes, a part dels estudiants, serà la creació de videojocs i la robòtica

Els cursos es desenvoluparan des d'octubre fins a juny. I tota aquesta oferta formativa és possible per l'Àgoralab, projecte que va nàixer fa 5 anys i que té com a objectiu, introduir als estudiants al món de la tecnologia i el treball en equip.

Pel que fa a la creació de videojocs, el curs treballara amb estudiants d'ESO, dividint-se en dues modalitats. La primera és d'iniciació a la creació de videojocs amb Gamesonomy, els dimarts de 17:30 fins a les 19:00; i la segona modalitat és de desenvolupament avançat de videojocs amb Construct, els dimecres a la mateixa hora, de 17:30 fins les 19:00.

En el curs de robòtica, es presenten tres modalitats. La primera, d'iniciació, que estarà dirigida per a estudiants de 5é de primària fins a 1r d'ESO, i es faria el dilluns; la segona, de robòtica avançada, per als mateixos cursos, i que es fa el dijous, i per últim una modalitat de robòtica educativa, per a alumnat d'ESO, Batxillerat i FP, els divendres. Cal dir que les tres modalitats de robòtica tenen el mateix horari, de 17:30 fins a les 19:00.

Segons Manolo Gomicia, regidor d'economia, declara que "la intenció és fer que els joves aprenguen a pensar per ells mateixos, a treballar en equip, adquirir coneixements bàsics en electrònica, programació, mecànica, disseny 3D... I tot açò d'una manera divertida que puga animar-los a orientar-se cap als estudis tècnics". A més a més, valora la participació de la 4a edició, ja que "ha sigut molt satisfactori, amb una nombrosa participació d'alumnes en les activitats que han dut a terme, així com per la consolidació i ampliació dels cursos que formen part de l'oferta formativa". La 4a edició va comptar amb un total de 59 alumnes amb 150 hores formatives.

Cal destacar que també s'ha participat tant en la First Lego League, organitzada per l'EPSA i també en la 4a edició del Concurs de Videojocs, també organitzada per l'EPSA. On en aquesta ultima el primer premi en modalitat lliure ha sigut per a Jordi Linares amb 'Rally-X'.

Sense dubte, Alcoi a trobat un lloc on l'educació, el treball en equip i les noves tecnologies poden fer-se possibles.