El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'aliança entre Xixona i el Districte Digital atraurà empreses tecnològiques al municipi

Representants de l'Ajuntament de Xixona, IVACE i Districte Digital s'han reunit a Xixona.

El Districte Digital compte actualment amb 75 empreses que ja donen treball a 500 persones i que s'espera que puguen generar 2.500 llocs de treball durant els pròxims cinc anys.

Representants de l'Ajuntament de Xixona, IVACE i Districte Digital s'han reunit a Xixona amb l'objectiu de sumar sinergies i possibilitar que la localitat aculli a empreses interessades a formar part del projecte tecnològic impulsat per la Generalitat Valenciana.

En el transcurs de la trobada, els representants de l'administració autonòmica han posat damunt la taula que “Ciutat de la Llum es troba pràcticament al 100% de la seua capacitat”, per la qual cosa la seua voluntat és col·laborar amb ajuntaments com el de Xixona perquè puguen donar cabuda a iniciatives empresarials que no tinguin espai en les instal·lacions alacantines.

Hi ha empreses que necessiten produir i emmagatzemar en les seues instal·lacions i això és una cosa que no poden fer en Ciutat de la Llum, per la qual cosa és molt interessant que puguen aprofitar la disponibilitat de naus i de sòl industrial amb el qual comptem a Xixona”, ha explicat l'alcaldessa Isabel López.

La col·laboració entre Ajuntament i Districte Digital es traduirà en la celebració pròximament d'unes jornades tecnològiques a Xixona, on participarà l'IVACE, i en les quals s'explicarà l'acord entre totes dues parts i es detallaran els avantatges i serveis que ofereixen els polígons industrials xixonencs.

Obres de millora ja en marxa

En els últims mesos s'han posat en marxa algunes de les actuacions previstes dins de les ajudes a polígons concedides la Generalitat Valenciana, per valor de 2 milions d'euros. Algunes d'aquestes millores són la instal·lació de 40 càmeres de videovigilància, la col·locació de fanals solars en els accessos als polígons i la renovació de l'enllumenat

Així mateix, s'han iniciat les obres per a construir una rotonda en l'encreuament de la CV-800 amb la carretera de Busot, que és l'entrada a alguns dels principals polígons industrials, i durant el que queda d'any està previst que s'inicien els treballs de creació d'un tercer carril en un tram de 2’5 km per a millorar la fluïdesa en la principal carretera d'entrada i sortida al municipi.