El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Alqueria celebra els seus Moros i Cristians del 27 al 30 de setembre

Entrada de 2018 / AM

El dissabte 28 de setembre a les 18.30 h se celebra la ‘Gran Entrada de Moros i Cristians’

Són unes de les últimes ‘festes d’estiu’ de les nostres comarques. L’Alqueria celebra els dies grans dels seus Moros i Cristians del divendres 27 al dilluns 30 de setembre. L’Entrada serà el dissabte 28 de setembre a les 18:30 h.

L’Alqueria fa pràcticament un mes que està de festes, ja que des del 6 de setembre han celebrat les festes dels fadrins i els 25 anys del correfoc. Aquest divendres 27 de setembre, el municipi d’El Comtat comença els Moros i Cristians amb el volteig de campanes i pilota valenciana.

El dia que esperen més afluència de turistes serà el dissabte 28. De matí se celebra la Diana a les 10 h, mentre que a les 18:30 h se celebra la ‘Gran Entrada de Moros i Cristians’ on la Filà Verdugos serà protagonista un any més.

El diumenge 29 de setembre és el dia dedicat als patrons amb misses i processó en honor a Sant Miquel Arcàngel. A les 20 h, hi haurà passeig a càrrec de la Filà Verdugos i a les 22 h, Barbacoa Popular. I per als festers i alqueriers que encara es queden forces, el dilluns 30 de setembre al matí hi haurà fira per als xiquets a la Plaça del País Valencià i missa . El fi de festa el posaran les paelles i la xocolatada.

25 anys de Dimonis Rafolins

Aquest és un any especial per als Dimonis Rafolins, ja que celebren els 25 anys del seu correfoc. Per fer més gran l’aniversari, fins a l’Alqueria ha vingut el grup Factoria del So de les Illes Balears. A més, han gaudit de més activitats, com una exposició de la seua trajectòria.