El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alqueria d'Asnar commemora les seues festes en honor a Sant Miquel Arcàngel

Festes d'Alquieria d'Asnar 2016 / AM

L'entrada Mora i Cristiana tindrà lloc el dissabte 22 a partir de les 18.30 h. En ella participen al voltant de 100 festers, tots ells de la filà Verdugos.

La veïna localitat de l'Alqueria d'Asnar encara les seues festes patronals en honor a Sant Miquel Arcàngel. Començant aquest 21 de setembre, i fins al dilluns 24, els alqueriers afronten un cap de setmana replet de festa i sentiment.

L'alcalde de la localitat, Jaume Pascual, destaca el caràcter inclusiu de la festa, i sobretot, l'alta participació per part de la gent del poble. "Al voltant de 300 persones visiten l'Alqueria durant aquests dies, 100 de les quals són festers", comenta el primer edil, qui també remarca la "intensitat" amb què es viuen aquests quatre dies i el fet que tots els actes tinguen lloc al carrer.

Un dels punts àlgids de programa és la gran entrada de moros i cristians, programada per al dissabte a les 18.30 h. El vora centenar de festers que participen en ella s'agrupen a través de l'única agrupació festera del municipi, la filà Verdugos.

Les misses solemnes estan programades de dissabte a dilluns a les 12 h, tant a Sant Francesc de Paula, com al patró Sant Miquel Arcàngel i a Sant Ramon Nonat respectivament.

Més enllà dels tradicionals actes festers i religiosos, cada nit estarà amenitzada per la música i el ball. En el cas del dia 21, amb l'Orquestra Montecarlo; per al dissabte 22, al ritme de Traqueteo DJ; i el diumenge 23 gràcies a la xaranga Kriptonita, que posarà la banda sonora a la barbacoa popular a partir de les 22 h.

El dilluns es donaran per finalitzats el festejos. A les 11 h amb la Gran Fira per als xiquets a la Plaça del País Valencià; a les 15 h amb unes paelles; i a partir de les 18 h amb la tradicional xocolotada.