El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alqueria d'Asnar disposa d'1,6 milions d'euros per a la construcció del nou col·legi Rafol Blanc

Fins a l'Ajuntament de l'Alqueria s'ha desplaçat un grup d'escolars del poble per a celebrar la notícia.

L'alcalde de l'Alqueria d'Asnar, Jaume Pascual, confia que el nou Rafol Blanc puga estar obert per a gener de 2021. A més assegura que el centre està cridat a ser "un referent dins del món rural".

El col·legi Rafol Blanc de l'Alqueria d'Asnar és un altre dels centres que a les nostres comarques disposa de barracons per a impartir les seues classes. No obstant això, gràcies a la inversió d'1.641.153 € concedida a través del programa 'edificant', el municipi del Comtat ja albira un futur més digne per a l'educació dels seus alumnes de primària.

Aquesta quantia, que finançarà completament la construcció del nou Rafol Blanc, ve acompanyada de la delegació de les competències en matèria d'infraestructura a l'Ajuntament de l'Alqueria; el que significa que ara és el govern municipal l'encarregat d'iniciar els tràmits del projecte. La cessió de competències s'ha aprovat durant la celebració del plenari municipal d'aquest 18 de desembre, on fins a l'Ajuntament de l'Alqueria s'ha desplaçat un grup d'escolars del poble per a celebrar la notícia. El més de milió i mig d'euros serà invertit en la construcció del col·legi al llarg de les properes tres anualitats, a principis de l'última d'elles, en 2021, l'alcalde Jaume Pascual espera que el nou centre ja albergue les classes. El pròxim pas de l'Ajuntament serà contractar la redacció del projecte, per a posteriorment licitar les obres per concurrència competitiva.

Els plans del Consistori contemplen destinar l'actual edifici del col·legi Rafol Blanc a servei de guarderia i possiblement centre de dia, mentre que les noves instal·lacions estaran ubicades al costat del complex de la piscina municipal coberta. Pascual reconeix que el treball des de l'Ajuntament ha sigut molt intens, "per tal d'adequar les peticions de la comunitat educativa a les exigències posades des de la Conselleria". A més, continua l'alcalde, el nou Rafol Blanc està cridat a ser "un referent dins del món rural" en disposar "d'unes de les millors dotacions" que es puguen trobar en l'àmbit rural.