El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alumnat major de 12 anys començarà el curs amb, almenys, una dosi administrada de la vacuna contra la Covid-19

Imatge arxiu dels Salesians SVF
  • Vicent Marzà, ha felicitat l'equip de la Conselleria de Sanitat per l'avançament de la campanya de vacunació, que “farà fins i tot més segures les aules” i que facilitarà que el pròxim curs arranque amb “millors condicions que l'anterior, amb tot el personal dels centres educatius immunitzat i amb l'alumnat d'ESO, FP i Batxillerat, almenys, amb una dosi”

La pròxima setmana començarà la vacunació de 18, 17 i 16 anys; i les dos setmanes següents serà el torn dels menors de 15 a 12 anys.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, s'han reunit aquest dijous 5 d'agost per a abordar el procés de vacunació de l'alumnat valencià i han anunciat que la població de 18 a 12 anys (unes 375.000 persones) començarà el curs amb, almenys, una dosi de la vacuna administrada.

Després de la trobada, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que la campanya de vacunació entrarà en “la recta final” la setmana que ve amb l'avançament dels terminis de la immunització escolar: “La setmana vinent començarà a vacunar-se a la població de 18, 17 i 16 anys”. Aquesta correspon als cursos de Batxillerat, Formació Professional i 4t de l'ESO. Aquest nou termini suposa un avançament de més de dues setmanes respecte al calendari inicialment previst.

"Les dues setmanes següents serà el torn dels menors de 12 a 15 anys, amb el que rebran primera dosi abans del 8 de setembre, data prevista per a l'inici de les classes”, ha indicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.
 

En aquest sentit, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha felicitat l'equip de la Conselleria de Sanitat per l'avançament de la campanya de vacunació, que “farà fins i tot més segures les aules” i que facilitarà que el pròxim curs arranque ambmillors condicions que l'anterior, amb tot el personal dels centres educatius immunitzat i amb l'alumnat d'ESO, FP i Batxillerat, almenys, amb una dosi”.
 
L'acceleració del procés és possible gràcies al compromís adquirit pel Ministeri de Sanitat d'incrementar l'enviament de dosi a la Comunitat Valenciana per a compensar les vacunes administrades a persones desplaçades, així com el dèficit de dosi associat al repartiment inicial de vacunes, que prioritzava a les comunitats amb una població més envellida (la més vulnerable i, per tant, preferent en l'Estratègia de Vacunació nacional).

Vacunació ajustada a les vacances i amb autorització en cas de menors

Cal destacar que la consellera de Sanitat ha sol·licitat la col·laboració de la ciutadania, que rebrà un SMS amb un enllaç a la web gva.sant on la persona interessada podrà indicar les setmanes en les quals no estarà disponible. D'aquesta manera, es pretén facilitar al màxim l'assistència a les cites per a vacunar-se i agilitar així el procés de vacunació.
 
Ana Barceló també ha recordat que la immunització d'aquests grups d'edat tindrà lloc en els punts de vacunació desplegats en tot el territori, i que, d'acord amb la normativa legal vigent, els menors de 16 anys hauran d'acudir o acompanyats o amb una autorització dels seus pares, mares o tutors.