El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’aparcament del Poliesportiu comptrà amb plaques solars que permetran l’autoconsum i donaran ombra als vehicels estacionats

Aquesta instal·lació serà la primera municipal amb acumuladors, el que facilitarà que s’acumule energia al llarg del dia i siga utilitzada per la nit, que és quan major consum es dona en el Poliesportiu.

L'import total del projecte és de més de 389.000€ i l'ajuda rebuda cobreix un 30%. La resta s'amortitzarà en un plaç aproximat de 3'7 anys.

De nou Alcoi rep una altra ajuda dels Fons Europeus, aquesta vegada per poder instal·lar les palques fotovoltaiques en l’aparcament del Poliesportiu. En concret aquesta ajuda és per a un projecte d'instal·lació solar fotovoltaica i estructura metàl·lica per a cobrir part de l'aparcament exterior i de la graderia de la pista d'atletisme del Poliesportiu municipal “Francisco Laporta”. L'import total del projecte és de 389.481,89 euros, incloent-hi les marquesines i l'estructura de la graderia. S'ha aconseguit 124.628 euros un 30% del total.

Cal destacar que la instal·lació fotovoltaica es realitzarà sobre les cobertes d'unes marquesines metàl·liques que es muntaran tant en la part central de l'aparcament i proporcionaran unes 50 places d'aparcament i la graderia siguen cobertes i conseqüentment resguarden del sol i la pluja.

Aquesta instal·lació serà la primera municipal amb acumuladors, el que facilitarà que s’acumule energia al llarg del dia i siga utilitzada per la nit, que és quan major consum es dona en el Poliesportiu. La resta del dia també proporcionarà l’energia elèctrica necessària.

Cal destacar que aquesta inversió queda amortitzada en poc temps, ja que generarà aproximadament 170 MW/h a l'any, aproximadament el 30% del consum total del Poliesportiu. Pel que respecta a l'estalvi econòmic es calcula que les factures es reduiran en uns 36.000 euros anuals. L'amortització de la instal·lació fotovoltaica està calculada en aproximadament 3,7 anys i la inversió total en 7.

Aquestes accions s'emmarquen en el full de ruta de la Smart City. El Govern Municipal té un projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO?. La ciutat ja compta amb 19 instal·lacions solars fotovoltaiques.

L'Ajuntament d'Alcoi és l'únic que ha aconseguit aquestes ajudes, el que més quantitat de diners ha aconseguit i un dels dos projectes més ambiciosos quant a la potència que es generarà i s'emmagatzemarà. La major part de sol·licitants han sigut particulars.