El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna segur a casa després d'una nit de festa, gràcies a una APP ideada per estudiants de Batoi

Marina Pons, Maria Naiely Luna i Cristina Carmen/, AM

L'aplicació "Seren@ i a casa" del CIP FP Batoi, 1° premi del "ideaT UPV Campus Alcoi - Àgora Emprenedors"

El Campus d'Alcoi de la UPV, juntament amb Àgora Emprenedors han donat els seus premis als millors projectes. Les guanyadores del primer premi han sigut, Marina Pons, Maria Naiely Luna i Cristina Carmen, del CIP FP Batoy. Han guanyat gràcies a una aplicació mòbil a la qual han batejat "Seren@ i a casa".

Aquesta ferramenta, pensada primer per a les dones, però que després es va ampliar a tots, es podria utilitzar amb els nostres telèfons i serviria per a garantir una tornada a casa segura després d'una nit de festa. L'usuari tan sols hauria de registrar-se amb una foto del seu DNI i tenint més de 16 anys. Una vegada registrat, sols hauria de connectar la ubicació quan la vulguem utilitzar i podríem trobar a més gent connectada prop de nosaltres amb la que contactaríem i podríem anar acompanyats fins a casa.

A més, per garantir la seguretat, cada usuari disposaria d'un perfil en el qual trobaríem valoracions i opinions d'altres "serenos" que hagen tornat a casa amb ell o ella. 

Aquesta proposta pot recordar al funcionament del "Bla Bla Car", però en aquesta "versió" no hi ha cotxes, ni intercanvi de diners.

I per què "Seren@ i a casa"? Per què les seues tres creadores han volgut homenatjar a una figura molt típica de la cultura alcoiana, el Sereno del Tirisiti.

L'aplicació de moment no la podem instal·lar als nostres dispositius, però Marina Pons, Maria Naiely Luna i Cristina Carmen, estan buscant la forma de poder finançar-la mitjançant publicitat, és a dir, que seria completament gratuïta per a l'usuari. 

Aquestes tres inventores han volgut posar el seu gra d'arena perquè tant grans com joves, dones o homes, puguen tornar a casa amb més tranquil·litat.

Ací us deixem el seu vídeo de presentació.