El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Àrea de Salut d'Alcoi passa a la FASE 1: Terrasses de bar, juntar-se 10 persones i anar als municipis de les comarques

  • Des de dilluns podrem veure la família, assistir a enterraments i vetles, comprar sense cita prèvia, asseure's en una terrassa o anar a l'església.
  • Elda, Gandia, Ontinyent, Benidorm, Oriola, Torrevella, Dénia i Alcoi. Són les àrees de Salut que passen a la següent ronda; és a dir, a la FASE 1 en la carrera per la desescalada.
  • Els bars podran obrir les terrasses però amb un 50% del seu aforament i podrem viatjar en el cotxe amb els membres de la damília.

Les autoritats saitàries espanyoles han confiramt aquest divendres de vesprada que l'àrea de Salut d'Alcoi reuneix els requisits per a passar a la Fase 1 en la desescalada. Això vol dir que ens podrem enjuntar grups afins fins a 10 persones, podrem anar en el mateix cotxe membres d'una família i que els bars podran oferir servei en les terrasses. Tot amb limitacions.

Elda, Gandia, Ontinyent, Benidorm, Oriola, Torrevella, Dénia i Alcoi. Són les àrees de Salut que passen a la següent ronda; és a dir, a la FASE 1 en la carrera per la desescalada.

La mesura es posarà en pràctica dilluns 11 i afecta al 51 % de l'Estat espanyol. València i Alacant queden fora de la Fase 1.

 

Què podrem fer des de dilluns?

Veure als sers estimats, assistir a enterraments i vetles, comprar sense cita prèvia, asseure's en una terrassa o anar a l'església.

Es permeten reunions de fins a deu persones. Hauran de mantindre la distància de seguretat de dos metres i respectar les normes d'higiene relativa a rentada de mans.

Els bars podran obrir les terrasses però amb un 50% del seu aforament i podrem viatjar en el cotxe amb els membres de la damília.

 

Criteris per a passar a la següent ronda

.- Nombre total de casos confirmats per PCR en els últims 7 dies per la data d'inici dels símptomes.

.- Incidència acumulada en els últims 7 dies, la qual cosa suposa tindre en compte els casos possibles/sospitosos en els últims 7 dies; el percentatge de casos possibles/sospitosos amb PCR realitzada i la taxa de positivitat dels casos sospitosos

.- Nombre d'hospitalitzats en els últims 7 dies i percentatge d'ocupació (%).

.- Nombre de casos en UCIs en els últims 7 dies i percentatge d'ocupació (%).

.- Nombre de morts en els últims 7 dies.

.- Letalitat en els últims 7 dies.