El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Arqueològic d'Alcoi prorroga l'exposició de restes òssies per cobrir la demanda

La mostra "Cuidar, guarir, morir. La malaltia llegida en els ossos", al Museu Arqueológic d'Alcoi
Prorrogada l'exposició al Museu Arqueològic Camil Visedo fins al 25 d'abril

Una mostra única amb peces òssies que mostren pràctiques caníbals o que ens permeten saber més sobre les lesions i patologies, o fins i tot dels rituals que practicaven els nostres avantpassats. Si no has anat a descobrir tot el que es pot aprendre dels óssos, ara tens una nova oportunitat.

L'exposició "Cuidar, guarir, morir. La malaltia llegida en els ossos" ha tingut una gran acollida i continuen les peticions de centres educatius per a visitar la mostra, que compta amb la seua pròpia guia didàctica. Per això des del Museu Arqueològic Camil Visedo d'Alcoi han decidit ampliar el temps d'exposició fins al 25 d'abril.

L'objectiu de la mostra és oferir una reflexió sobre tot el que hi ha darrere de l'estudi de restes òssies humanes, i tot el que permet esbrinar sobre el nostre passat. Es poden vore, per exemple, cranis trepanats, inhumacions de morts prematures de nadons; o restes òssies amb marques associades a pràctiques caníbals, i que provenen del jaciment de les Coves de Santa Maria, a Castell de Castells. Des del consistori expliquen que els ossos "ens permeten observar les lesions, patologies i evidències de rituals existents en ells, dades fonamentals en el coneixement de la vida i convivència dels grups humans del passat".

Les peces exposades formen part exclusiva dels fons del museu alcoià, i l'exposició s'ha fet gràcies al treball d'investigadors de l'Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric, INAPH; i de l'Àrea de Prehistòria de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.