El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ARRUS arribarà a tots: canvien els termes perquè totes les sol·licituds d'Alcoi entren en el pla

L'alcalde TOni Francés signa els nous termes del conveni amb la conselelra Maria José Salvador
L'Ajuntament aconsegueix canviar els termes del conveni perquè cap sol·licitud de rehabilitació es quede sense subvenció

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés s'ha mostrat molt satisfet després d'aconseguir que totes les sol·licituds presentades en el Pla ARRUS per rehabilitar vivendes a Alcoi siguen subvencionades. En total, 50 edificis, 420 pisos, que podran cobrir el 55 per cent de les obres que facen gràcies a subvencions de les tres administracions públiques. S'han canviat els terminis del conveni per a traslladar la partida per a nova construcció, que ha quedat deserta, a la de rehabilitacions, on s'havien presentat el doble de sol·licituds de les previstes.

Com ja els vam explicar des d'Aramultimèdia, el Pla ARRUS de regeneració urbana ha sigut tot un èxit a Alcoi. Estava previst que es presentaren sol·licitud per a rehabilitar 200 vivendes, i es presentaren peticions per a 425 pisos. Des del moment que es va tancar el termini de sol·licituds, des de l'Ajuntament explicaren que farien tot el possible per a aconseguir subvenció per a totes i cadascuna d'elles, i així ha sigut. L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha explicat que han aconseguit canviar els termes del conveni perquè entren totes. Així, una part de subvenció que hi havia prevista per a nova edificació - un apartat en què no s'ha presentat cap sol·licitud - es destinarà ara a la rehabilitació de vivendes. Toni Francés ha assegurat satisfet que "totes les sol·licituds seran ateses i subvencionades".

Açò suposarà en el 2017 un canvi urbanístic important en la ciutat, ja que vora 50 edificis de la ciutat, ubicats als barris del centre, Santa Rosa i Eixample, faran obres de millora en els seus edificis. La dotació del pla ARRUS, prevista en 5,9 milions d'euros, no canvia. El que canvia és com es redistribueix els diners. Si en un principi la rehabilitació tenia una previsió de poc més d'1,4 milions d'euros, ara passa a 3,5 milions d'euros, més del doble. Se li suma la part que hi havia prevista per a nova edificació, i per a la qual no s'ha presentat cap sol·licitud. La resta del Pla ARRUS compta amb 2 milions d'euros per a reurbanització, on s'inclou entre altres el projecte per a Entença; i vora 400.000 euros per a despeses de l'equip de gestió.

Els diners que arriben al Pla ARRUS provenen de quatre fonts, per una banda les tres administracions: local, autonòmica i nacional; i per altra els particulars, que pagaran el 45 per cent del cost de les obres de rehabilitació. En xifres, dels 5,9 milions d'euros que es quedaran en Alcoi en les obres del pla ARRUS, 1,6 milions ho posa el Ministeri, 360.000 euros la Generalitat, 1.980.000 l'ajuntament, i la resta, vora 1,9 milions d'euros, els particulars.