El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'arsenal armamentístic descobert a l'Illa de Rodes es trasllada a Alacant per tal de ser destruït

Dels més de 50 projectils alguns encara disposarien de càrregues explosives al seu interior. Els cossos de seguretat han tallat la circulació dels carrers Vistabella i Agres com a mesura preventiva.

El descobriment s'ha fet vora al migdia d'aquest 5 d'octubre. Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius de l'Estat (TEDAX) han accedit a l'interior de l'illa de Rodes per tal extraure els artefactes amb les corresponents mesures de seguretat. 

L'alcalde de la ciutat, Toni Francés, ha sigut notificat de què els treballs es prologaran al llarg d'aquesta vesprada. De moment s'han desenterrat més de 50 artefactes, però els treballs dels TEDAX continuen, per tant cap la possibilitat que pogueren trobar-se més.

L'arsenal ha sigut descobert en la part interior de la façana que dóna al carrer Vistabella. Els operaris han fet el descobriment mentre netejaven la zona de males herbes. El que a primera vista semblava un objecte metàl·lic, ha resultat ser un arsenal conformat per granades de mà, projectils i obusos, entre d'altres.

Cal recordar que l'antiga fàbrica de Rodes es dedicava a la fabricació de maquinària, especialment per a empreses que feien vi i sobretot, paper i tèxtil. En època de Guerra, totes les metal·lúrgies es van convertir en factories d'armament per al bàndol republicà. Aquesta informació podria explicar el perquè del descobriment de les bombes.

Blog sobre la indústria del metall a Alcoi

.