El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'art de Jorge Ballester arriba al CADA de la mà de la Fundació CAM

L'exposició 'Jorge Ballester. Entre el Equipo Realidad y el silecio' es podrà visitar fins al 26 d'abril.

L'exposició 'Jorge Ballester. Entre el Equipo Realidad y el silecio' s'inaugura al centre de cultura IVAM-CADA Alcoi el 15 de novembre, a l'espai gestionat per la Fundació CAM. La mostra recull la trajectòria artística de Ballester a través de 93 obres datades entre 1965 i 2013.

La mostra s'estructura en nou blocs (Equipo Realidad, Hazañas bélicas, Años de plomo, 'A vueltas con el cubismo', Ellosyo, Jodasel, Pugilatos al margen, Hypnerotomaquia concupiscente, y En compañía de la soledad), que recorren etapes i temàtiques essencials en la trajectòria de Ballester, i que revisen cronològicament el seu treball, donant a conéixer part de la seua obra que romania inèdita fins al moment.

La mostra també profunditza en les circumstàncies que van rodejar i motivaren la producció de les seues obres, deixant constància del sentit crític i compromés que va impregnar sempre el seu treball artístic.

La presentació de la mostra ha tingut lloc aquest 8 de novembre, a càrrec del president de la Fundació CAM, Luis Boyer, en companyia del president de la Fundació Bancaja, Rafael Alcón, entitat que també col·labora en l'exposició. En la presentació també han estat els dos comissaris de l'exposició, Jaime Brihuega i Joan Dolç, així com l'alcalde Toni Francés.