El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'art i el nostre entorn torna a ajuntar a alumnes de quatre centres en el Projecte Oroneta

El Romeral presenta una nova imatge creada pels alumnes de l'IES Andreu Sempere, i els col·legis El Romeral, Horta Major i Tomás Llácer

Segona trobada del Projecte Oroneta aquest curs 2017-2018. Alumnes d'infantil, primària, secundària i educació especial s'han unit per a pintar un mur de manera col·lectiva on es transmeta el respecte al medi ambient i al nostre entorn.

La primera trobada va ser al parc de la Uixola, on es va fer una exposició d'art efímer entre tots els alumnes. Ara ha sigut al mur d'accés al col·legi El Romeral, on tots els joves participants han pintat el mur amb colors alegres i amb un objectiu: expressar les seues emocions. Ací pots gaudir d'una galeria de la trobada

És la quarta edició d'aquest projecte Oroneta, en el que participen els col·legis Romeral i Horta Major, el col·legi d'educació especial Tomás Llácer, i l'IES Andreu Sempere amb el seu batxillerat d'art. Amb l'art sempre com a fil conductor, el projecte Oroneta vol que els alumnes prenguen consciència del seu entorn i siguen crítics amb conductes no cíviques. I una de les coses que no els ha agradat de la ciutat són l'existència de pintades vandàliques que no aporten res i embruten la ciutat. Per a contrarestar, han decidit donar alegria al mur d'entrada al col·legi d'El Romeral amb una pintada que sí té un significat.

Altre dels aspectes que potencia el projecte Oroneta és l'educació emocional, en part amb la unió d'alumnes de molt diferents edats que han de col·laborar. Els estudiants d'art a l'Andreu Sempere són els encarregats de dirigir als alumnes més joves, que vénen d'infantil d'El Romeral, de primària d'Horta Major, i del col·legi d'Educació Especial Tomás Llácer.