El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’art s’uneix a la tecnologia a l’IVAM CADA de la mà del Rotary Alcoy

IVAM CADA d'Alcoi
  • L'IVAM CADA ha inaugurat recentment una exposició sobre Juana Francés. 

Els artistes contemporanis Solimán López i José Ramón Alcalá mantindran un diàleg on la intel·ligència artificial, la robòtica o el blockchain tindran un paper protagonista. Una experiència organitzada pel Rotary Alcoy.

L’encontre, organitzat per José Vicente Jornet Moya i el Rotary Alcoy amb la implicació especial de la seua presidenta, Maite Gomis, tindrà lloc a l’IVAM CADA d’Alcoi el dijous 22 de juny entre les 18:30 i les 20:30 hores. En ell, podrem veure en acció a dos titans de l’art contemporani com són José Ramón Alcalá i Solimán López.

 

A manera de biografia (molt breu), Solimán López ha desenvolupat una obra molt influïda per la revolució digital i, en general, per les noves tecnologies i en les conseqüències que tenen aquestes en l’àmbit personal, social o artístic. A més a més, ha fundat el primer museu de la història que viu dintre d’un disc dur, l’Harddiskmuseum, i ha exposat a Brasil, Alemanya, Corea del Sud, Àustria o Los Ángeles.

 

 

José Ramón Alcalá, per contra, té un perfil molt més “acadèmic”, ja que és catedràtic d’Art i Nous Mitjans a la Universitat de Castella-la Manxa, codirector de l’Observatori Iberoamericà d’Arts Digitals i Electròniques i director del Museu Internacional d’Electrografia MIDECIANT, entre molts altres càrrecs de màxima rellevància. D’altra banda, ha escrit un bon grapat de llibres, dels quals destaquem “La pell és imatge” o “Com es penja un quadre virtual?”.

 

Tots dos mantindran en directe una conversació oberta al públic assistent on es colaran conceptes de tanta actualitat com la intel·ligència artificial, la robòtica, la biotecnologia o la blockchain. Sens dubte, una oportunitat única d’endinsar-se en el món de l’art contemporani de la mà de dos dels seus màxims representants.