El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'art urbà i la crònica negra alcoiana, principals novetats de les 10 excursions al voltant d'Alcoi 2018

José Maria Segura, Lorena Zamorano i Pedro Juan Parra han presentat les 10 rutes / R. Lledó
Se celebrarà cada últim diumenge de mes fins a novembre

La primera de les rutes se celebrarà el 25 de febrer amb la visita al jaciment medieval del Castellar. Des de febrer fins a novembre, se celebrarà una cada últim diumenge de cada mes. No cal inscripció prèvia per a les rutes, excepte per a la del 28 d'octubre al poblat ibèric d'El Puig

Arriba la 6a edició del cicle '10 excursions al voltant d'Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic'. Des de febrer fins a novembre, se celebrarà una cada últim diumenge de cada mes. No cal inscripció prèvia per a les rutes, excepte per a la del 28 d'octubre al poblat ibèric d'El Puig. Aquesta serà l'única en la qual l'organització posarà transport. Aquest cicle està organitzat per l'Ajuntament d'Alcoi, el CAEHA i el Museu Arquològic 'Camil Visedo'.

Una de les novetats de 2018 és la de l'Art Urbà d'Alcoi (29 d'abril) a càrrec d'Elisa Beneyto, Pero Juan Parra i Lluís Vidal. Altra ruta innovadora és 'Escenaris de la crònica negra d'Alcoi (1900 -1936)' (26 d'agost) a càrrec de Gabriel Guillem. Aquesta ruta només s'ha realitzat una vegada anteriorment amb gran acceptació, com es pot veure al vídeo que va gravar ARAMULTIMÈDIA.

A la roda de premsa per presentar aquest cicle per a 2018 han estat Lorena Zamorano, regidora de Turisme; Pedro Juan Parra, president del CAEHA; i Jose Maria Segura, Director del Museu Arqueològic. A 2017 han tingut una mitjana de vora 70 o 80 persones per ruta i algunes d'elles venien d'altres municipis, com és el cas d'Alzira o Cullera.

La primera de les rutes se celebrarà el 25 de febrer amb la visita al jaciment medieval del Castellar. La visita al poblat d'El Puig serà teatralitzada i és l'única que cal inscripció prèvia per a organitzar el transport en autobús (reserves al telefon del museu: 965537144).

Les rutes restants ja són 'clàssics' d'aquest cicle que arriba a la 6a edició. Totes elles se celebren l'últim diumenge de cada mes:

Febrer: Jaciment del Castellar

Març: Fonts urbanes

Abril: Art urbà

Maig: Paisatge agrari de Barxell: el mas del Pi Vell

Juny: Alcoi, plató de cinema

Juliol: Visita a les excavacions arqueològiques del Salt

Agost: Escenaris de la crònica negra d'Alcoi

Setembre: Els arbres urbans d'Alcoi

Octubre: El poblat ibèric d'El Puig (Visita teatralitzada)

Novembre: El cementeri municipal: la botànica funeraria