El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'arxiconfraria convida els joves a participar els actes de la celebració de la Verge dels Lliris

La programació es concentra entre els díes 21 d'agost i 12 d'octubre. Consulta ací tota la programació.

La Festivitat de la Mare de Déu dels Lliris commemora enguany el 366é aniversari de la troballa miraculosa dels Lliris al Carrascal, i ho fa amb vocació d'apropar-se als més joves. El consiliari de l'Arxiconfraria de la Verge, Josep Lluís Llopis, ha convidat a la població jove, a través d'associacions o filaes, a participar en els festejos, que tenen lloc entre els dies 21 d'agost i 17 de setembre. En aquest sentit, el primer dia del Tridu, dimecres 11 de setembre, serà dedicat a la infància i a la joventut.

El plat fort de la programació tindrà lloc el diumenge 15 de setembre amb la tradicional Romeria a la Font Roja. Com ve sent habitual, es produirà el trasllat de la imatge de la Mare de Déu fins al santuari de la Font Roja, on s'espera que la recepció siga a les 10.30 h. Al llarg del matí tindrà lloc la missa a la Glorieta de la Font Roja, amb la participació especial dels jóvens. També l'actuació del Grup artístic de la Casa d'Andalusia, així com balls populars organitzats pel Grup de Danses Carrascal. Es disposarà de serveis d'autobusos per a qui vulga realitzar el pelegrinatge més còmodament.

El Tridu d'aquesta festivitat serà els dies 11, 12 i 13 de setembre, cadascun dels quals estarà dedicat a un col·lectiu. El primer dia serà per a la infància i la joventut, el segon amb un homenatge de les cambreres a la seua patrona, i el tercer i últim serà per homenatjar a la família.

Un altre dels dies destacats serà el divendres 6 de setembre, amb la col·locació a la façana de l'Ajuntament del cartell anunciador de les festes, obra de Luisa Fuster Vercher. També el dilluns 9 de setembre, amb la presentació de la revista LILIA al Círculo Industrial.

No obstant això, el primer de tots els actes serà el dimecres 21 d'agost, amb la processó amb la imatge pels voltants del Santuari de la Font Roja, i el posterior sopar de cabasset.