El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'arxiu fotogràfic de ‘Papeleras Reunidas’ passa a ser municipal

Imatge de la central de 'Papeleras'.

Encara que la majoria del fons fotogràfic està per documentar, hi ha quantitat d'imatges de la seu central de 'Papeleras' (el popular edifici del Bambú).

L'Arxiu Municipal d'Alcoi ha incorporat 630 fotografies procedents de l'antiga empresa ‘Papeleras Reunidas S.A.’ La majoria d'elles en negatius.

Encara que la majoria del fons fotogràfic està per documentar, hi ha quantitat d'imatges de la central de 'Papeleras' (el popular edifici del Bambú), així com de les diferents fàbriques i tallers de l'empresa, el magatzem de 'La Abastecedora' (prop de l'Estació del Nord), diferents celebracions del seu personal, l'Exposició Nacional d'Indústries de 1940, etc. També s'inclouen fotografies de la visita del futur rei Juan Carlos I, el 17 de febrer de 1965.

Cal recordar que 'Papeleras Reunidas' es va constituir en 1934, després de diversos processos de concentració de fàbriques i tallers de paper des de mitjans de la dècada de 1920. La nova societat va començar a operar en 1935 amb una base de 7 fàbriques, diversos tallers de manipulats i magatzems. La seua central es va instal·lar a l'edifici de l'anterior empresa 'Sobrinos de R. Santonja' projectat per l'arquitecte Valls Gadea.

Fotografia de la visita del futur rei Juan Carlos I en 1965.