El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ASJ cedeix obres de temàtica festera a una exposició de l'IVAM

Façana de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) a València.

L'exposició es podrà visitar fins al 21 de juny, i les obres cedides per l'ASJ estaran ubicades a la galeria 1 de l'IVAM.

L'Associació de Sant Jordi ha cedit una selecció d'obres dels seus fons artístics a l'exposició “Orientalismes. La construcció de l'imaginari d'orient pròxim i el nord de áfrica (1800-1956)”, de l'Institut Valenciá d'Art Modern (IVAM) de València.

L'exposició es podrà visitar fins al 21 de juny, i les obres cedides per l'ASJ estaran ubicades a la galeria 1 de l'IVAM. L'Associació de Sant Jordi va ser convidada en 2019 a participar en aquesta exposició dins de la secció 'Orientalisme espanyol durant el segle XX' amb l'aportació d'una col·lecció de peces dels seus fons, en concret, quatre cartells de principis del Segle XX, dos més d'ells dels anys cinquanta; una escultura de Sant Jordi; una fotografia d'Alcoi de 1876, quatre fotografies de càrrecs moros i una última d'una esquadra especial de principis i mediats del s. XX respectivament. En totes elles, el protagonisme la tenen imatges i figures d'àrabs, sarraïns o motius orientalistes que justifiquen la seva presència en aquesta magnífica exposició.

L'exposició compta amb obres d'artistes com Mariano Fortuny, Francisco de Goya, Francisco Iturrino, Paul Klee, August Macke, Henri Matisse, Lee Miller, Pablo Picasso, Man Ray, Emilio Sala i Joaquín Sorolla, entre altres.