El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’ASJ d’Alcoi creu que la celebració de les Falles és “molt bona notícia” per als Moros i Cristians, però “cal tindre precaució”

Glorieta a 2019

Han sol·licitat celebrar el Concurs d’Olla, ‘Entraetes’ i ‘ensaios’, entre altres actes. 

Per a falles, els passacarrers amb música s'han autoritzat, mentre que els balls, no.

Sanitat ha modificat les restriccions per a la celebració d’espectacles itinerants o desfilades, per tal de poder celebrar les Falles. De l’1 al 5 de setembre, València tornarà a celebrar la seua festa gran. Des de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) preguntaren abans d’agost per la possibilitat de celebrar actes durant el Mig Any, però encara no han rebut resposta per part de Sanitat, segons l’ASJ. L’estament fester espera rebre una contestació a inicis de setembre per poder celebrar alguns actes a octubre com la Nit de l’Olla o Entradetes.

Juan José Olcina, president de l’ASJ, ha confirmat a ARAMULTIMÈDIA que han demanat a Conselleria poder celebrar actes en el Mig Any Fester. Entre altres actes, oficials i no oficials, han sol·licitat celebrar el Concurs d’Olla, ‘Entraetes’ i ‘ensaios’. L’Associació espera una resposta de Conselleria “durant setembre” per poder celebrar els actes en octubre. D’altra banda, els actes culturals continuaran celebrant-se amb les restriccions sanitàries que corresponguen a cada moment.

Des de l’ASJ confien en el fet que es puguen celebrar alguns actes, ja que “la situació va millorant” i “la vacunació va molt de pressa”. La notícia de la celebració de les falles és “estupenda” per realitzar Moros i Cristians, segons Olcina.

Festes a 2022?

Pareix que la situació sanitària i epidemiològica millora, però el president de l’ASJ “evita pronunciar-se” sobre la possibilitat de celebrar festes a 2022.

Des de l’ASJ “no volen il·lusionar-se” per si “hi ha un imprevist”, encara que esperen que es puguen fer festes “si la gent va vacunant-se”. La celebració de les Falles és una “molt bona notícia” però “cal tindre precaució”.

Actes del centenari de l’Església Sant Jordi

L’Església de Sant Jordi compleix 100 anys de la seua construcció aquest 2021. S’han celebrat distints actes institucionals, misses i la iniciativa del selfie davant el temple.

Les activitats culturals i religioses, si no hi ha cap imprevist, continuaran celebrant-se. Juan José Olcina ha reconegut que durant 2021 hi haurà més actes, un d’ells serà al carrer “si Sanitat ho autoritza”, encara que no ha volgut revelar quin serà.

Altra proposta al voltant del centenari del temple serà una exposició a la Sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa.