El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ASJ suspén temporalment la Junta Directiva de la Magenta per estudiar el dèficit generat en l'any d'Alferesia

Qui fora fins ara Primer Tro de la Magenta reconeix que hi ha hagut un dèficit major de l'esperat, i es posen a disposició de l'ASJ per solucionar-ho. Es dóna la circumstància que enguany la Magenta ostenta el càrrec de Capità Moro

Des de l'Associació de Sant Jordi han creat una comissió per a estudiar el que ha passat. La Junta Directiva de la Filà Magenta s'ha posat a disposició de l'Associació per a aclarir els números

L'Associació de Sant Jordi ha assumit provisionalment el control de la Filà Magenta i ha suspés a tota la Junta Directiva, formada per més de 10 membres. Ho fa, segons expliquen en un comunicat, aplicant l'article 159.b.8 de l'Estatut de l'Associació de Sant Jordi, i on diu que es permet la supervisió de les filaes "decretant la seua intervenció, quan procedeix".

Tot ve pel dèficit generat en l'any de l'Alferesia de la Filà Magenta, d'una quantia que no s'ha volgut especificar. Així, s'ha creat una comissió per a estudiar tota la documentació aportada per qui ja no és Junta Directiva de la Magenta, ja que tant el Primer Tro com tota la Junta ha sigut suspesa temporalment. "Amb aquestes mesures" asseguren des de l'ASJ, "l'Associació de Sant Jordi garanteix el bon desenvolupament del càrrec del capità Moro de les pròximes festes de Sant Jordi". Per altra banda, expliquen que ara es treballa en la redacció d'una "ordenança fiscal encaminada especialment a evitar possibles desajustos econòmics en anys de càrrec".

En una carta remesa als membres de la Filà Magenta per part de l'ASJ i a la que ha tingut accés Aramultimèdia, s'explica que han rebut la sol·licitud d'investigació per part de "diversos membres de la Filà". També asseguren que ja s'han reunit per "agilitzar al màxim la successió i el desenvolupament dels actes propis" per la capitania de la Magenta. Reclamen "tranquil·litat" i preguen "cautela en les opinions fins que se celebre una Junta General Extraordinària" que es convocarà pròximament. 

Des de la Filà Magenta, Vicente Carcelén, fins ara Primer Tro, s'ha mostrat "tranquil perquè no hem fet cap malversació". Reconeix que hi ha hagut un dèficit "un poc major de l'esperat", però que s'han posat a disposició de l'Associació de Sant Jordi per a col·laborar i han aportat tota la documentació. Vicente Carcelén assegura que el que interessa ara "és repassar les partides i esbrinar què ha passat".

L’Associació ha reaccionat amb celeritat i ha estat la que ha requerit, citat i comunicant els responsables de la filà la greu situació trobada als compters de la filà.