El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Associació Ames de Casa Lucentum d'Alcoi reclama solucions per a la reobertura de la seua seu

Aquest dimecres 16 d'octubre les sòcies s'han apostat en la porta de la seu, per tal de realitzar les recaptacions per al dinar d'inici de curs, a més de per a visibilitzar la seua protesta.

4 mesos porten les integrants de l'Associació Local Ames de Casa Lucentum d'Alcoi sense poder fer ús de la seua seu. La raó, les obres que s'estan duent a terme a la plaça de les Xiques, justament damunt del local, on des de fa mesos es produeixen filtracions d'aigua. Des de l'Associació asseguren que a pesar d'haver demanat solucions a l'Ajuntament, encara no han rebut reposta.

Després de la parada estival, les ames de casa reprenen la seua activitat a principis de setembre, cosa que s'ha tornat inviable aquest any. Gran part del local es troba precintat, on s'han retirat part dels panells del sostre per a poder actuar sobre les filtracions. La situació ha causat fins i tot ferits, com és el cas de la presidenta de l'associació, que va patir dos fissures en la pelvis després de sofrir un accident amb part del muntatge de l'obra dins del local. "Els precintes perquè no passarem solament es van posar després que es produïra l'accident", recorda la vicepresidenta Milla Llorens.

Aquesta situació ha fet que l'agrupació haja ajornat la celebració del dinar de principi de curs i la missa en honor a les difuntes. Aquest dimecres 16 d'octubre les sòcies s'han apostat en la porta de la seu, per tal de realitzar les recaptacions per al dinar, a més de per a visibilitzar la seua protesta.

Una altra de les sòcies afectades és Carmen Miró, vocal de l'associació, qui recorda que l'administració local ha fet ús del local quan l'han necessitat. És el cas d'algunes campanyes de donació de sang, o dels tallers que es van realitzar prèviament a la celebració de la primera Fira Modernista d'Alcoi. "Volem continuar sent útils per al poble, el problema és que ens tenen oblidades" afirma la vocal.

El local es va inaugurar com a seu de les ames de casa en octubre de 2003, amb la presència del per aquell moment Conseller de Turisme, Miguel Peralta. La propietat correspon a la Generalitat Valenciana, encara que el local està cedit a l'Ajuntament d'Alcoi. Malgrat que les sòcies no han de pagar el lloguer, sí que han de fer front a les despeses derivades de llum i aigua. Segons Llorens, "en la majoria de pobles les associacions d'ames de casa no han de pagar cap despesa per l'ús de la seu, excepte en Alcoi".