El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Associació Comarcal Somriures d’Alcoi avança un pas més per a la posada en marxa del projecte de connexió vital

Ja són unes 60 famílies de l’Alcoià-Comtat sòcies de SOMRIURES per a dur a terme aquest projecte
Ja són unes 60 famílies de l’Alcoià-Comtat sòcies de SOMRIURES per a dur a terme aquest projecte

L’Associació Comarcal Somriures conclou el primer trimestre de l’any 2018 amb un grapat de gestions i reunions encaminades a la posada en marxa del projecte de connexió vital per als joves de la comarca amb diversitat funcional. 

L’Associació Comarcal Somriures  ha conclòs el primer trimestre de l’any 2018 amb un grapat de gestions i reunions encaminades a la posada en marxa del projecte de connexió vital per als joves de la nostra comarca amb diversitat funcional.

Ja són 60 famílies de l’Alcoià-Comtat sòcies de l’Associació les que s’han proposat fermament seguir amb aquesta tasca de procurar als seus fills i filles una vida més digna i feliç. Cada vegada més se sumen més pares i mares que s’adonen de la falta total de recursos per als seus fills quan acaben l’etapa escolar.

Són moltes les accions que s’han fet des de l’associació i ja hi han rebut confirmació del registre oficial i per tant, ja estan legalment constituïts i registrats.

Moltes de les entitats s’han reunit amb l’associació perquè ofereixen algun tipus de servei a persones en situació de dependència i/o discapacitat de la comarca com són: Somriu, Babilón, ACODIM, Centre Ocupacional San Pascual, ADIBI, ADAPNE, Luz i Vida i APADIS. En la reunió van aclarir alguns temes i es van comprometre a donar suport a les persones que més o necessiten.

A banda d’altres activitats i reunions, també, han realitzat al CPEE “Tomás Llacer” d’Alcoi, la primera Assemblea ordinària, amb una gran assistència de familiars i usuaris. En ells vam establir el tipus de socis i quotes de l’associació, els representants de cada poble, les formes de comunicació interna i es va adonar de la gestió econòmica.

L’associació Somriures, ha aconseguit col·laboracions també d'algunes entitats i persones a escala particular com són: el pintor de Biar, Cristóbal Alcaraz,  les ajudes econòmiques d’un Rei Mag de Cocentaina i de la FPA Beniassent Cocentaina. També, els amics del projecte “Cumbres Sin Barreras”, Carlos i Rodri.

A més, la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat també ha aportat una ajuda econòmica perquè l’associació puga contractar una persona que ajude a gestionar i coordinar el Projecte Somriures.

Per la seua part, els alcaldes, diputats i partits polítics de la comarca estan informats de la realitat tan angoixant que viuen els pares i mares de joves en situació de dependència i discapacitat. A més s’han reunit en la Conselleria de Polítiques Inclusives amb el Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya per a presentar-li formalment l’associació, i explicar-li el projecte: aconseguir uns recursos públics i dignes, que ara són del tot insuficients, mitjançant un projecte integrador, innovador, pioner i esperançador per procurar-los als fills i filles una societat més justa, moderna i solidària que vetle pel seu benestar, la seua felicitat i la seua dignitat amb igualtat d’oportunitats que aquells que no viuen una situació de dependència o discapacitat.