El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Associació Cultural Samarita i el Ballet Virginia Boulofer presenten un munt d'activitats per a la Fira Modernista 2019

Lorena Zamorano, Edu Tormo i Virginia Boulofer / Ajuntament d'Alcoi

El grup de Ballet virginia Bolufer farà una petita introducció en la Glorieta, a les 11 h, per mostrar un poc del que es veurà a la manifestació d'enguany.

Balls, música i literatura són les claus que presentes les activitats de l'Associació Samarita i Ballet Virginia durant la Fira Modernista 2019.

Falta no res per a començar la setmana en què tindrà lloc la Fira Modernista 2019, concretament entre el 16 i 22 de setembre.

Ja són moltes les activitats que s'han mostrat per a omplir la programació, i és increïble que encara, a dos setmanes d'iniciar, estiguen donant molta més informació del que podrem trobar-nos durant els 7 dies modernistes que ens presenten. En aquesta ocasió, el torn és per a l'Associació Cultural Samarita i el grup de Ballet Virginia Boulofer.

Per una part, l'Associació Cultural Samarita, han preparat diverses activitats que aniran realitzant al llarg de la setmana. Per al dissabte 21 faran un repartiment d'exemplars del 'Heraldo de Alcoy', a la plaça Espanya o La Glorieta. I en aquesta última localització, el dissabte 21 i diumenge 22 n'hi haurà un estand amb una càmera minutera per a fer-se fotos amb el format d'aquella època; un 'Charlatán', qui és un tipus de mercader que venia diferents ungüents i medicines, i també hi haurà una recreació d'hospital de campanya.

El mateix dissabte que se celebra la manifestació en contra del reclutament per la Guerra del Marroc, en finalitzar es farà la declaració de reclutament de quintos, moment en el qual els joves de majoria d'edat eren reclutats per a acomplir el servei militar.

Una novetat de la qual també disposaran, és d'una tertúlia literària al local Samarita, on també tindran una actuació del Ballet Virginia Bolufer, amb balls de l'època i el Cancan; pintura en directe de José Borrell i un concert de música.

I per al cap de setmana, el dissabte es podrà gaudir d'una bona xocolatada a la placeta del Fossar a canvi d'un donatiu, i entre el dissabte i diumenge, es realitzarà una rifa de caràcter solidari.

Per altra part, el grup de Ballet virginia Bolufer, també farà una petita introducció en la Glorieta, a les 11 h, per mostrar un poc del que es veurà a la manifestació d'enguany.