El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Associació de Persones Sordes es reuneix amb les candidates de Unides Podem

Les candidates a l’alcaldia d’Alcoi, Naiara Davó, a les Corts Valencianes, Pilar Lima, al Congrés dels Diputats per Alacant, Maria Teresa Pérez i al Parlament Europeu, Esther Sanz han compartit propostes amb Isabel Escriche Micó, presidenta de l’associació.

La presidenta de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca s’ha reunit amb les candidates de Unides Podem, Naiara Davó, a l’alcaldia d’Alcoi, a les Corts Valencianes, Pilar Lima, al Congrés dels Diputats per Alacant, Maria Teresa Pérez i amb Esther Sanz, candidata al Parlament Europeu.

Durant aquesta reunió Pilar Lima ha manifestat que “Unides Podem és l’única força política que porta al seu programa el reconeixement constitucional de les llengües de signes espanyoles complint la llei”. A més des de la formació també proposen crear un Fons Estatal per a l’Accessibilitat Universal.

Per la seua part, l’associació ha traslladat les seues necessitats, com per exemple fer accessible la web de l’Ajuntament d’Alcoi o el servei d’aigües municipals que actualment sols atén per telèfon, el que suposa un mecanisme inservible per a les persones sordes.

A més, també demanen augmentar el nombre de professors per tal d’impartir cursos de llengua de signes, i així augmentar els i les intèrprets de guarda en el servei de salut, que actualment sols compta amb un intèrpret per a tota la província d’Alacant. En definitiva, es reclamen serveis d’intèrprets universals i gratuïts.