El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Associació de Sant Jordi aclareix que el protocol sanitari és una foto fixa de la situació en setembre de 2021, i que cal esperar i ser positius

Un moment de les festes d'Alcoi
  • Les decisions seran sempre consultades i consensuades amb les persones festeres a través de les seues Primers Trons i de les assemblees que convoque cadascuna de les 28 filaes
  • El full de ruta passa per mantindre l'esperança i també seguir molt de prop l'evolució de la Pandèmia

El Casal ha emés un comunicat en el qual anima les persones festeres i els alcoians a tindre paciència i il.lusió. Davant del rebombori que s'ha armat amb la publicació del protocol d'actes festers per part de la Conselleria i que limita moltíssim la celebració de les Festes d'Alcoi, des de l'ASJ demanen tranquil.litat i esperança. És un protocol en data de setembre de 2021 i les coses aniran a millor.

L'Associació de Sant Jordi desitja manifestar a la ciutadania alcoiana i a les persones festeres que el protocol aprovat per la Conselleria de Sanitat sobre la celebració de festejos de Moros i Cristians és un document pensat per al moment actual, és a dir, per a les pròximes setmanes, i que en cap dels casos és definitiu ni aplicable a realitat que es viurà dins de 7 mesos, a l'abril de 2022.

Es tracta doncs, d'una ‘foto fixa’ que tradueix a les normes sanitàries la situació pandèmica actual i que, teòricament, hauria de millorar progressivament si s'analitzen les xifres de persones vacunades i la incidència de casos.

Des de l'Associació de Sant Jordi som conscients que serà difícil arribar al punt de normalitat que tots coneixem i que, per desgràcia, vivim per última vegada a l'abril de 2019. Per això, serà necessari adaptar-se a les pautes sanitàries que es marquen des de la Generalitat i que, insistim, el normal seria que tendiren a la millora.

D'altra banda, l'ASJ vol remarcar que les decisions que es prenguen en el si de la institució i que afecten el desenvolupament de les Festes, a la seua participació i a la seua celebració, seran sempre consultades i consensuades amb les persones festeres a través de les seues Primers Trons i de les assemblees que convoque cadascuna de les 28 filaes.

Alcoi celebrarà les festes que desitge celebrar. Però és necessari esperar, amb il·lusió, i apel·lar al desig i convenciment que la *Festa eixirà al carrer a l'abril.

Des que l'ASJ va anunciar que Alcoi tindria festes en 2022, la il·lusió i l'interés per part de persones festeres, bandes de música, artesans i empresaris de la Festa i alcoians en general s'ha despertat, rebent-se fins i tot dites de telèfon per a reservar cadires per a les entrades i per a interessar-se pels passos que hauran de seguir els Moros i Cristians en els pròxims mesos per a culminar abril de 2022 amb actes i celebracions.

Aqueix full de ruta passa per mantindre l'esperança i també seguir molt de prop l'evolució de la Pandèmia.

Des de l'ASJ es mantindrà contacte fluid i directe amb la Generalitat per a participar de les futures revisions d'aqueix protocol sanitari fester que, esperem, serà cada vegada més amable i fidel al que sempre han sigut els Moros i Cristians d'Alcoi.