El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Associació de Sant Jordi aprova un pressupost pensat per si fos possible celebrar les festes i argumentat en la seua supervivència administrativa

Assemblea telemàtica /ASJ
  • L'Associació, encara que conscient del delicadíssim moment sanitari pel qual travessa la ciutat, i tal com indica el seu reglament, ha previst uns comptes ordinaris per a 2021 acollint-se al supòsit (molt poc probable) que se celebraren les festes de Moros i Cristians.
  • L'ASJ compta amb una estructura important amb empleats, un museu de rellevància internacional i uns costos fixos que han de ser assumits per les quotes de les persones associades, però també a través d'ajudes públiques

  •  

No pot aturar-se. Suspendre la seua activitat conduiria a l'entitat a un moment econòmic molt delicat, perquè part del seu pressupost procedeix de les ajudes públiques per promocionar la Cultura i les tradicions. Per això, l'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi, insistint que només pensaran en Festa quan la COVID ho permeta, ha aprovat un pressupost de 833.243 euros. Molt improbable que hi haja festes, però l'estructura i els mitjans han d'estar preparats.

L'Associació de Sant Jordi d'Alcoi, ha aprovat en assemblea telemàtica celebrada aquest dijous 28 de gener els comptes de l'exercici 2020, així com el pressupost per al 2021. Una reunió historica, amb vora 90 persones connectades per una plataforma temeàtica i en la que coincidiren a pensr i a planificcar el futur amb l'esperança poc probable de festejar els Moros i Cristians en l'any en curs.

Una assemblea que s'havia de convocar imperativament perquè així ho marquen els seus estatuts, i davant la necessitat d'aprovar uns números que asseguren el seu funcionament i futur administratiu. Un funcionament, segons l'ASJ, "ara mateix en greu risc perquè gran part dels seus ingressos es costegen a través d'ajudes públiques que només es concedeixen en cas d'organitzar actes i desenvolupar projectes".

La convocatòria començavat amb el record a les persones festeres, associades i en general de la ciutat que han perdut la vida o han patit la malaltia de la Covid 19. Posteriorment, s'aprovacen els comptes de l'exercici 2020 que es va saldar amb unes despeses generals de 476.346,07 euros i 461.612,98 en ingressos, registrant-se un desajustament de 14.733,09 euros.

Pressupost optimista
D'un altre costat, s'ha aprovat una estimació pressupostària per a 2021 de 833.243,04 euros. L'Associació, encara que conscient del delicadíssim moment sanitari pel qual travessa la ciutat i en general, l'estat espanyol, i tal com indica el seu reglament, ha previst uns comptes ordinaris per a 2021 acollint-se al supòsit (molt poc probable) que se celebraren les festes de Moros i Cristians.

El pressupost aprovat per a 2021 és optimista i recull el desig de mantindre l'activitat en l'Associació. És important ressaltar que la institució “necessita estar visca per a encoratjar la Festa, però també perquè puga sobreviure econòmicament. L'ASJ compta amb una estructura important amb empleats, un museu de rellevància internacional i uns costos fixos que han de ser assumits per les quotes de les persones associades, però també a través d'ajudes públiques que procedeixen de diferents administracions i que, de perdre's durant un exercici, seria molt complicat recuperar-les en el futur”, ha apuntat el seu president, Juan José Olcina.

Ànims per al poble d'Alcoi
L'Associació, amb la unanimitat de tots els seus membres, ha volgut animar i encoratjar al poble d'Alcoi justament en els moments més delicats de la Pandèmia i els ha emplaçat a somiar i a estar preparats per a honrar a Sant Jordi i celebrar les seues festes quan siga possible.

Lamentablement, en boca del president de l'Associació, Juan José Olcina, “ara mateix només podem pensar a superar la Pandèmia, a estar al costat de les persones afectades i dels seus familiars. És evident que les Festes no es convocaran mentre la situació sanitària no estiga totalment restablida”.

Segons Olcina, “L'estat d'alarma està previst que, com prompte, finalitze el mes de maig. A més, el moment actual de la Pandèmia no convida a l'optimisme. Continuarem treballant, en la mesura que siga possible perquè, des de l'Associació, es puguen celebrar actes telemàtics o presencials que mantinguen visca la Festa”.

Olcina es refereix a l'edició de les revistes de Festes, a les exposicions del MAF, concursos de Teatre i els infantils, “i qualsevol altre esdeveniment que la Pandèmia ens permeta dur a terme”.