El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Associació de Sant Jordi es planteja que les pròximes Festes siguen de 4 dies

El capità dels Navarros en Fontilles
  • El món fester estudiara quant abans la proposta. En cas de ser positiva, hauria de ser aprovada per l'Assemblea de l'Associació que l'hauria d'elevar posteriorment a l'Ajuntament.
  • Aquesta iniciativa busca motivar i il.lusionar els festers i que els dissenyadors, músics, confeccionistes, etc. tinguen en perspectiva faenes previstes a mitjà termini.

L'Associació de Sant Jordi ha encetat un debat intern entre els seus integrants per a decidir si les pròximes Festes de Moros i Cristians d'Alcoi han de ser de 4 dies, amb un per a cada entrada (mora i cristiana). El motiu, recuperar el temps perdut per culpa de la COVID i ajudar la indústria festera.

La proposta ha sorgit de la Junta directiva de l'ASJ que presideix Juan José Olcina, qui en reunió de treball amb Primers Trons i Majorals, ha deixat sobre la taula una idea a treballar i desenvolupar: Que les pròximes Festres siguen de 4 dies i no de 3.

Res se sap de la data dels pròxims Moros i Cristians, però la institució té clar que dos anys seguits sense Festa seria fatal per a la Indústria, les filaes i la mateixa Associació.

Aquesta idea no és nova, perquè el 1976, ja hi van haver Festes de 4 dies per a commemorar el centenari del patronatge de Sant Jordi. Un dia per a cada entrada, un per al Sant, i el tercer per als alardos.

De moment no hi ha res tancat i el món fester estudiara quant abans la proposta. En cas de ser positiva, hauria de ser aprovada per l'Assemblea de l'Associació que l'hauria d'elevar posteriorment a l'Ajuntament.

Segons l'ASJ, amb aquesta iniciativa es busca motivar i il.lusionar els festers i que els dissenyadors, músics, confeccionistes, etc. tinguen en perspectiva faenes previstes a mitjà termini.

En boca de Juan José Olcina, "els alcoians enyorem reunir-nos i celebrar les nostres Festes. El futur és una miqueta incert, així que pensem que la millor solució per a pal·liar aquesta espècie d'estat d'enyorança festera passa per començar a preparar les millors Festes de la història d'Alcoi. És important mantindre viva la flama de la Festa entre tots nosaltres".