El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Associació de Sant Jordi organitza la I Copa Sant Jordi de Golf

Cartell I Copa Sant Jordi de golf
  • Serà el 25 de març, en el camp Bonalba Golf, a Mutxamel.
  • Per a participar s'ha d'enviar un correu a cabrerafemenia@msn.com

La Festa incorpora la modalitat de golf al Trofeu Filaes, una competició al més estil Ryder Cup que enfrontarà els Moros als Cristians. Consistirà en una reproducció de la batalla de l’Alardo, substituint trabucs i espases per boles i pals.

L’Associació de Sant Jordi, després de diversos anys en moviment, incorpora la modalitat de golf al Trofeu Filaes. La competició, per a facilitar la participació i el necessari desplaçament a unes instal·lacions de les quals no es disposa a la ciutat per a practicar aquest esport, tindrà lloc un dia diferent al Trofeu. Serà el 25 de març, en el camp Bonalba Golf, a Mutxamel, el més pròxim a Alcoi i, per a molts jugadors locals el primer camp en el qual van jugar.

El principal atractiu d'aquesta primera edició de golf en el Trofeu Filaes és el seu plantejament. Perquè s'ha dissenyat una competició al més estil Ryder Cup, un “Match Play” per equips, Moros contra Cristians. Consistirà en una reproducció de la batalla de l’Alardo, substituint trabucs i espases per boles i pals, i en la qual els jugadors, en partits individuals i banderers per un Capità, aniran aconseguint victòries o patint derrotes individuals fins a obtindre un bàndol vencedor. L'equip guanyador retindrà la Copa Sant Jordi fins a la celebració de la segona edició.

Ricardo Cabrera, fester de la filà Navarresos i “Alma mater" de la Copa Sant Jordi, afirma: “No és fàcil mai organitzar una primera edició, però confiem que la recepció serà molt bona i que molts golfistes festers s'animen a participar. Només el boca a boca previ ja ens ha deixat molt bones sensacions”. Cabrera continua: “El suport de l’Associació de Sant Jordi ha sigut fonamental. Han cregut des del primer moment en la idea, i amb l'ajuda d'alguns membres del Club de Golf Alcoi, l'hem pogut posar en marxa”. 

Ricardo també incideix en què l'objectiu és una competició per equips en la qual hi haja molta competitivitat, però també una cosa molt important en el golf: un ambient distés, diversió, companyonia i aqueixa motivació addicional que suposa competir per equips. 

Per a participar en la I Copa Sant Jordi de golf s'ha d'enviar un correu a cabrerafemenia@msn.com indicant nom, número de llicència i filà a la qual es pertany. Poden participar totes les persones amb llicència federativa que siguen membres d'una Filà o socis de l’Associació de Sant Jordi, independentment del seu nivell, sexe i hàndicap.