El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Associació Isurus rep el reconeixement de col·lecció museogràfica permanent

El Museu Isurus exhibeix actualment entre 1.000 i 1.500 peces.

La resolució s'ha fet pública en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La Generalitat Valenciana ha concedit a l'Associació Paleontològica Alcoiana Isurus el reconeixement de col·lecció museogràfica permanent. Els responsables de l'associació esperen que aquesta denominació es traduïsca en un major suport per part de l'administració local.

El president de l'Associació, Àngel Carbonell, assegura que la denominació de col·lecció museogràfica permanent és l'objectiu amb el qual va nàixer Isurus, allà per 2004. "Aquesta declaració fa valdre la importància patrimonial de la col·lecció, tant des d'un vessant expositiu com científic" apunta Carbonell, qui també espera rebre a partir d'ara un major suport per part de l'administració pública. "Ara tindrem l'oportunitat de comptar amb becaris que ens ajuden en la nostra tasca investigadora, i d'optar a més subvencions".

L'Associació disposa d'un fons patrimonial format per unes 20.000 peces, la immensa majoria fòssils de caràcter autòcton, i on es troben coses tan cridaneres com els vestigis d'un Carcharocles megalodon (l'espècie de tauró més gran que mai haja existit). A pesar d'aquesta ingent quantitat de peces, Isurus solament exposa en l'actualitat entre 1.000 i 1.500, en la col·lecció de què disposa a l'interior del  Museu Explora. Àngel Carbonell espera que amb la nova declaració es puga incrementar l'espai per a exhibir el patrimoni, amb un fons que es va incrementant-se progressivament amb les aportacions dels socis i de gent de la comarca.