El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'associació nascuda en Alcoi 'ASJUBI40' exigeix derogar els coeficients reductors de la pensió a qui haja cotitzat 40 anys o més

Manifestació a Ontinyent / Foto arxiu

La Llei actual indica que per a cobrar el 100% de la Pensió és necessari tenir complerta l'edat de jubilació ordinària i haver cotitzat durant 36,5 anys.

Demanen la derogació immediata dels coeficients reductors que s'apliquen en la pensió als qui hagen cotitzat a la Seguretat Social per un període de 40 anys o més.

Apunten des del col·lectiu que amb l'actual legislació, el col·lectiu de jubilats anticipats amb 40 anys o més de cotització pateixen una reducció en la pensió que oscil·la entre el 6 i el 8% anual. És a dir, la reducció va entre el 32% (per als jubilats amb 61 anys) i el 12% (per als jubilats amb 63 anys), segons els anys cotitzats. A més aquesta penalització és aplicada a tota la vida del pensionista.

La Llei actual indica que per a cobrar el 100% de la Pensió és necessari tenir complerta l'edat de jubilació ordinària i haver cotitzat durant 36,5 anys. Aquesta mateixa Llei és la que aplica els coeficients reductors indicats anteriorment. De manera "arbitrària, irracional i injusta", aquesta llei fa que una persona que ha cotitzat 40 anys o més es veja penalitzada per a tota la seua vida, mentre que una altra persona amb 36,5 anys cotitzats percep el 100% de la pensió.

En el col·lectiu ASJUBI40 asseguren tenir persones que arriben a haver cotitzat durant 49 anys, després d'haver-se incorporat a la vida laboral amb 14 anys. Aquestes persones, de forma "inacceptable" estan sofrint aquesta penalització.

Addicionalment constaten que hi ha altres col·lectius específics als quals s'aplica la jubilació anticipada sense cap penalització, malgrat tenir períodes de cotització inferiors als 40 anys i fins i tot inferiors als 36,5 anys que s'estableixen de manera ordinària. Alguns d'aquests col·lectius específics estan íntimament lligats amb l'estructura de l'Estat: parlamentaris, funcionaris, etc.

Finalitzen el seu comunicant anunciant el següent: "Aquesta associació no desistirà de la seua obstinació a aconseguir la derogació dels injustos coeficients reductors aplicats a la Pensió de les persones jubilades de forma anticipada amb 40 o més anys de cotització a la Seguretat Social".