El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Associació Samarita tornarà a donar els 'Òscars' de la Festa a pesar de les crítiques al certamen

L'AC Samarita ja ha fet públics els nominats per als premis d'enguany. Les votacions es poden realitzar de manera presencial aquest 26 d'octubre dia de Mig Any en la Glorieta a partir de les 10 h, i també des del 26 fins al 30 d'octubre amb una votació telemàtica a través del perfil de l'associació en facebook.

Els premis Samarita de la Festa encaren la seua sisena edició després d'haver estat molt a prop de desaparéixer. Els responsables dels premis reconeixen haver rebut crítiques, posant en dubte la idoneïtat del certamen. Enguany s'ha previst una reducció de les categories a premiar (13 categories), i s'espera que per a l'edició del 2020 es puga fer un salt de qualitat.

Els premis són atorgats anualment per l'Associació Cultural Samarita, els 'Òscars de la Festa', tal com reconeix entre rialles el president de l'entitat, David Ponsoda. "Molta gent s'ha vist atacada, qüestionant qui érem nosaltres per a concedir aquests premis", reconeix Ponsoda, però afegeix que els membres de l'associació fan la tasca amb "molta il·lusió", sempre amb la vocació d'aportar a la Festa, i inclús sacrificant hores de feina i d'estar amb la família.

El discurs en el sopar de lliurament dels premis l'any passat va sonar a comiat, amb molts més dubtes que certeses al voltant de la continuïtat de la convocatòria. Les crítiques rebudes des del món de la Festa han fet que l'edició de 2019 s'haja convocat "a última hora", amb a penes 15 dies per a decidir tots els nominats. El clima d'animadversió també ha fet que s'hagen eliminat tres categories: al millor alardo, peça original i ballet. Especialment notori ha sigut el cas d'aquesta última categoria: "hem rebut una carta on se'ns prohibia que jutjàrem els ballets" afirma Ponsoda, qui no al·ludeix a la identitat del remitent. No obstant això, i amb el reconeixement que el d'enguany serà un any d'"impàs", l'entitat ja està realitzant els contactes pertinents per a donar una embranzida als premis l'any que ve.

Nominats 2019

Deixant al marge aquest conat de crisi al si del certamen, l'AC Samarita ja ha fet públics els nominats per als premis d'enguany. Les votacions es poden realitzar de manera presencial aquest 26 d'octubre dia de Mig Any en la Glorieta a partir de les 10 h, i també des del 26 fins al 30 d'octubre amb una votació telemàtica a través del perfil de l'associació en Facebook. Els dos guanyadors que ja es coneixen són Gregorio Casasempere Gisbert, com a Personatge Fester de l'Any; i Licores Sic, com a Millor Entitat col·laboradora amb la Festa.

El sopar solidari de lliurament dels premis serà el 9 de novembre a les 21 h en la Filà Cordón; l'aportació solidària es destinarà a l'Economat Interparroquial de Cáritas Alcoi. La gala serà presentada per Ricard Sanz.